ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Συστάσεις για τη χρήση συσκευών LASER

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή (ΥΠΚ) καλεί τους καταναλωτές, και κυρίως τους γονείς, να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και προσεχτικοί

ΚΥΠΕ

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με τον σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου παιδιού στο μάτι από ακατάλληλη συσκευή λέιζερ (laser pointer), η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή (ΥΠΚ) καλεί τους καταναλωτές, και κυρίως τους γονείς, να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και προσεχτικοί με παρόμοιου τύπου προϊόντα, γιατί, όπως αναφέρει, τέτοιες συσκευές δεν κατατάσσονται στην κατηγορία των παιχνιδιών και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταλήγουν στα χέρια παιδιών, καθώς ενέχουν σοβαρούς κινδύνους.

Σε ανακοίνωσή της η ΥΠΚ σημειώνει, ότι τέτοιες συσκευές μπορεί να προκαλέσουν μόνιμες και σοβαρές βλάβες στην όραση ή προσωρινές βλάβες στο δέρμα, ακόμη και πυρκαγιές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΥΠΚ προβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα σε ελέγχους στην αγορά και λαμβάνει μέτρα σε περίπτωση που εντοπιστούν επικίνδυνες συσκευές λέιζερ.

Έχει όμως διαπιστωθεί, αναφέρεται, ότι πολλές αγορές πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου, από ηλεκτρονικά καταστήματα εκτός Κύπρου και, ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

«Συνεπώς, καλούνται οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, να αποφεύγουν την αγορά και χρήση επικίνδυνων συσκευών λέιζερ, να χρησιμοποιούν με προσοχή τις επιτρεπόμενες συσκευές λέιζερ και, τέλος, να διασφαλίσουν ότι αυτές δεν θα καταλήξουν σε μικρά παιδιά», προστίθεται.

Για περαιτέρω πληροφορίες ή για υποβολή καταγγελίας οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία μέσω της ιστοσελίδας της ή στα τηλέφωνα 22200928, 22200926 και στη Γραμμή Καταναλωτή στο 1429.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X