ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σύσκεψη και αποφάσεις μετά τους νέους πυροβολισμούς σε κάμερες

Τι ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου στης Αστυνομίας

ΚΥΠΕ

Νέα υπόθεση ρίψης πυροβολισμών εναντίον οχήματος φωτοεπισήμανσης, την ώρα του καθήκοντος, στον αυτοκινητόδρομο Ριζοελιάς – Αγίας Νάπας, διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας. Ο υπάλληλος που βρισκόταν στο όχημα δεν τραυματίστηκε, ενώ η Αστυνομία θα έχει σήμερα σύσκεψη με την εταιρεία για λήψη μέτρων.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χρήστος Ανδρέου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας «γύρω στις 21.45 το βράδυ της Δευτέρας, υπάλληλος της εταιρείας που διαχειρίζεται το σύστημα φωτοεπισήμανσης (κινητές κάμερες), βρισκόταν καθήκον σε όχημα της εταιρείας στον αυτοκινητόδρομο Ριζοελιάς – Αγίας Νάπας μεταξύ των Κοινοτήτων Πύλας και Ξυλοτύμπου. Σε κάποια στιγμή το όχημα φαίνεται να προσεγγίστηκε από μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, που διερχόταν από τον συγκεκριμένο δρόμο και στην οποία επέβαιναν δύο πρόσωπα που έφεραν προστατευτικό κράνος».

Πρόσθεσε ότι «εναντίον του οχήματος ρίχθηκαν δύο πυροβολισμοί, ένας εκ των οποίων έπληξε το αυτοκίνητο στο πίσω μέρος και ο δεύτερος στο πλευρό. Από τους πυροβολισμούς δεν τραυματίστηκε ο υπάλληλος που βρισκόταν στο όχημα».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου «η σκηνή αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή από την Αστυνομία και άρχισαν εξετάσεις και έρευνες από εμπειρογνώμονες προκειμένου να εξασφαλιστούν τεκμήρια τα οποία ενδεχομένως να βοηθήσουν το ανακριτικό έργο προς εντοπισμό των αγνώστων δραστών. Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται προς το παρόν στα πολύ αρχικά στάδια προς εξιχνίαση της υπόθεσης».

Ο κ. Ανδρέου σημείωσε ότι «πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση και σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη και με την εταιρεία ούτως ώστε να δούμε κάποια μέτρα τα οποία θα πρέπει να ληφθούν για να μην παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα και να μην κινδυνεύουν τα άτομα της εταιρείας που διαχειρίζεται τις κινητές κάμερες. Ταυτόχρονα θα δούμε και μέτρα τα οποία θα οδηγήσουν σε εντοπισμό των δραστών που προβαίνουν σε τέτοιου είδους περιστατικά».

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι «πρόκειται για το δεύτερο τέτοιου είδους περιστατικό που καταγράφεται. Το πρώτο σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου, όταν ρίχθηκαν δύο πυροβολισμοί από κυνηγετικό όπλο εναντίον οχήματος της διαχείρισης του συστήματος φωτοεπισημανσης που βρισκόταν σε υπηρεσία στον αυτοκινητόδρομο Κοκκινοτριμιθιάς – Λευκωσίας. Από τους πυροβολισμούς τα δύο άτομα που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο, ηλικίας 44 και 32 ετών, τραυματίστηκαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους».

Ανέφερε επίσης ότι «για την συγκεκριμένη υπόθεση κλήθηκαν ορισμένα άτομα για ανάκριση, ωστόσο παρά τις έρευνες που έγιναν από την Αστυνομία, δεν προέκυψε οτιδήποτε μέχρι σήμερα».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση