ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ψυγείο» και σήμερα η Κύπρος - Βροχές, καταιγίδες και χιόνια (χάρτης)

Συνεχίζεται η κακοκαιρία

Σε κλοιό κακοκαιρίας παραμένει και σήμερα η Κύπρος αφού σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Ακόμη ένα φράγμα αναμένεται να υπερχειλίσει ενώ οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού 

Σήµερα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές, κατά διαστήµατα, και ενδεχόµενο να σηµειωθεί µεµονωµένη καταιγίδα, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά. Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να σηµειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και το απόγευµα δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους µηδέν βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.

Την Κυριακή περίοδοι µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά.

Την ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και καταιγίδες, καθώς και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, ενώ µέχρι την Τρίτη θα σηµειώσει πτώση για να κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 58 εκατοστά.

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο 

Όλοι οι δρόμοι που οδηγού στον Τρόοδος, είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Επίσης, στους δρόμους Καλοπαναγιώτη - Μουτουλά - Πεδουλά, κακοπετριάς - Pinewood, Προδρόμου - Τροόδους, υπάρχει παγετός στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να είναι ολισθηροί.

Προτρέποντια οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να τηρούν τις αποστάσεις απο τα προπορευόμενα οχήματα.

Επισημαίνεται, ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στα ορεινά είναι μεταβαλλόμενη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Καλούνται οι οδηγοί πριν από κάθε μετακίνησή τους, να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, μέσω των ανακοινώσεων της Αστυνομίας.

Υπερχείλισαν επτά φράγματα

Μόνο ευεργετικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι βροχές των τελευταίων ημερών, καθώς τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο είναι λιγοστά ενώ σιγά σιγά γεμίζουν τα φράγματα.

Την Παρασκευή υπερχείλισε το φράγμα του Ξυλιάτου, το έβδομο στη σειρά αμέσως μετά τον Πωμό, την Αργάκα τον Καλοπαναγιώτη, την Κλήρου, την Ταμασού και την Σολέα.

Κοντά στην υπερχείλιση βρίσκεται και το φράγμα του Ασπρόκρεμμου με 97,8% πληρότητα μέχρι στιγμής, της Καλαβασού με 95,9% και τις Γερμασόγειας με 91,5%. Μέχρι στην Παρασκευή (03/01) η συνολική πληρότητα στα φράγματα βρίσκεται στο 88,3% ενώ η εισροή νερού το τελευταίο 24ωρο είναι στα 3,127 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Φράγμα Γερμασόγειας 

Μετά το μεσημέρι αναμένεται να υπερχειλίσει το φράγμα της Γερμασόγειας, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κυριάκο Ξυδιά.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Κυριάκος Ξυδιάς, είπε ότι οι εκτιμήσεις για υπερχείλιση του φράγματος, γίνονται με βάση τη ροή νερού στον υδατοφράκτη τις τελευταίες ημέρες.

Ο Δήμος Γερμασόγειας έχει λάβει προληπτικά μέτρα και έχει κλείσει εδώ και μέρες το χώρο στάθμευσης που βρίσκεται στην κοίτη του ποταμού 'Αμαθου.

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων ανακοίνωσε ότι λήφθηκαν μέτρα ώστε οι επισκέψεις στο φράγμα από το κοινό να γίνονται με ασφάλεια και με την ελάχιστη δυνατή ταλαιπωρία. Προτρέπει τους επισκέπτες να ακολουθούν τις υποδείξεις της Αστυνομίας και να επιδεικνύουν σεβασμό στο περιβάλλον, διατηρώντας τους γειτνιάζοντες χώρους καθαρούς.

Όπως διευκρινίζεται, στη βάση των μέτρων που λήφθηκαν, ο δρόμος πάνω από το φράγμα θα παραμείνει ελεύθερος από οχήματα, καρότσια μικροπωλητών κτλ, για την ασφαλή διακίνηση πεζών. Προστίθεται ότι οι πλανόδιοι πωλητές μπορούν να εγκατασταθούν σε χώρους εκτός των δρόμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X