ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνεχίζει να «πυροβολεί» η WiSpear - Σε πανικό η Αστυνομία

«Θυμίζει σε όλους την αποτυχία της στη διεξαγωγή σωστής και αποτελεσματικής έρευνας»

Τρίτη ανακοίνωση μέσα σε μια μέρα εξέδωσε η εταιρεία στην οποία ανήκει το κατασκοπευτικό WiSpear, αυτή την φορά για το αποτέλεσμα της δικαστικής διαδικασίας των τριών συλληφθέντων

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η Κυπριακή Δικαιοσύνη δεν παρασύρθηκε από τις εικασίες της Αστυνομίας.

Ο πανικός στον οποίο βρίσκεται η Αστυνομία σε προσπάθεια διασκέδασης των εντυπώσεων και επικοινωνιακής διαχείρισης του επερχόμενου πορίσματος που θυμίζει σε όλους την αποτυχία της στη διεξαγωγή σωστής και αποτελεσματικής έρευνας αποδεικνύεται στην περίπτωση της WiSpear.

Κύπριοι πολίτες βρέθηκαν υπό κράτηση, κατηγορούμενοι επί της ουσίας μόνο και μόνο για το ότι εκτελούσαν εργασίες που εμπλέκονταν η εταιρεία μας. Μια γυναίκα γιατί υπέγραψε την επιταγή μίσθωσης του ρυμουλκού οχήματος του βαν. Δύο άντρες επειδή τοποθέτησαν τους ενισχυτές σήματος wifi στο Αεροδρόμιο της Λάρνακας για σκοπούς της Hermes.

Μετά από 17 έρευνες και 134 τεκμήρια και τρία διατάγματα πρόσβασης σε τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, τρεις Κύπριοι φυλακίσθηκαν προς επίδειξη έργου. Στη θέση τους θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος.

Έχει αποδειχθεί άλλωστε πάμπολλες φορές ότι, η πίεση κάτω από την οποία βρίσκονται οι Αρχές για να καταδείξουν έργο οδηγεί συχνά σε κινήσεις εντυπωσιασμού. Όπως αναφέρθηκε σε διάφορα Μέσα, πολλές φορές αθώοι έχουν συλληφθεί με προφάσεις, απλά και μόνο για να αμαυρώσουν την φήμη τους και χωρίς ουδέποτε να διορθώσουν τη ζημιά την οποία προκαλούν στην υπόληψη των συγκεκριμένων ανθρώπων.

Καθόλη τη διάρκεια έρευνας αυτής της υπόθεσης σημειώνουμε πως η Αστυνομία και όποιες εμπλεκόμενες αρμόδιες Αρχές ήταν εγγράφως ενήμερες για τις δραστηριότητες του Van, με φυσική παρουσία αξιωματούχων όπου απαιτούνταν. Την αλήθεια αυτή επιβεβαίωσε και αποδέχτηκε σήμερα και το Δικαστήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X