ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
19° Λευκωσία,
09 Δεκεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Συνδέσμοι Γονέων Π. Χρυσοχούς: Καταγγέλλουν εκφοβισμό και ζητούν να μείνουν τα παιδιά στο σπίτι

Τι παροτρύνουν στους γονείς

Oι πρόεδροι των Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων, Μάριος Θεοδώρου του Γυμνασίου και Χαράλαμπος Παλατές του Λυκείου και ΤΕΣΕΚ Πόλης Χρυσοχούς με γραπτή τους ανακοίνωση, αναφέρουν πως λαμβάνοντας υπόψη την επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στα σχολεία με το δεκαπλασιασμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τις τελευταίες δύο ημέρες, αλλά και το γεγονός ότι έχουν ξεπεράσει τα 37 θετικά κρούσματα στα δύο σχολεία, (Γυμνάσιο, Λύκειο και ΤΕΣΕΚ 37 θετικά κρούσματα και 360 επαφές από σύνολο 500 μαθητών), ως οργανωμένοι γονείς και έχοντας πρώτιστο μέλημα τους την ασφάλεια των παιδιών τους εμμένουν στην προηγούμενη απόφαση και παροτρύνουν τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι απέχοντας από σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες για όσο διάστημα χρειαστεί.

Όπως αναφέρουν η απόφαση τους είχε παρθεί από κοινού με τον Δήμαρχο Πόλης Χρυσοχούς, την Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας και τους οργανωμένους γονείς των εκπαιδευτηρίων της Π. Χρυσοχούς.

Όπως εξηγούν οι δύο Σύνδεσμοι Γονέων δεν ζητούν το κλείσιμο των εκπαιδευτηρίων αλλά την παραμονή των παιδιών τους στα σπίτια τους και την εκπαίδευση τους μέσω διαδικτύου.

Παράλληλα καταγγέλλουν την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας για εκφοβισμό των παιδιών τους με την απειλή των αδικαιολόγητων απουσιών αλλά και την εγκληματική καθυστέρηση, κατά τους ίδιους, που παρουσιάζεται στην ιχνηλάτηση και τον εντοπισμό των κρουσμάτων.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, έχουν όλη την καλή διάθεση να συνεργαστούν και να αναθεωρήσουν την απόφαση για το κοινό καλό και αναμένουν το Υπουργείο Παιδείας να ανοίξει ένα κανάλι επικοινωνίας και δημοκρατικού διαλόγου με τους οργανωμένους γονείς με στόχο την απάμβλυνση και επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα σχολεία και την περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση