ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου: Starlight 1 - Μεγάλοι Ερμηνευτές

Δείτε το πρόγραμμα

Δελτίο Τύπου

Sergei Rachmaninov: Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 3 σε Ρε ελάσονα, έργο 30
Piotr Ilyich Tchaikovsky: Συμφωνία αρ. 4 σε Φα ελάσονα, έργο 36

Igor Tchetuev πιάνο
Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Charles Olivieri-Munroe

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου με μεγάλη χαρά ξανασυνεργάζεται με τον εκπληκτικό Ουκρανό πιανίστα Igor Tchetuev του οποίου η εμπνευσμένη ερμηνεία κατέπληξε το κοινό μας πέρυσι. Ο διάσημος σολίστ θα ερμηνεύσει το θρυλικό Κονσέρτο αρ. 3 για πιάνο του Sergei Rachmaninov, ένα από τα πιο απαιτητικά πιανιστικά έργα που γράφτηκαν ποτέ. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με ένα ακόμη ρωσικό αριστούργημα: την Τέταρτη Συμφωνία του Tchaikovsky η οποία εξερευνά την έννοια της πίστης. Ο ίδιος ο συνθέτης δήλωσε για αυτήν σε μια επιστολή του: «Λατρεύω αυτό το παιδί μου. Είναι από τις λίγες συνθέσεις μου που δεν με απογοήτευσαν. Είναι το καλύτερο συμφωνικό μου έργο». Tις συναυλίες θα διευθύνει ο διεθνούς φήμης μαέστρος Charles Olivieri-Munroe.

Υποστηρικτής: Κυπροελβετικός Σύνδεσμος

Προπώληση εισιτηρίων:
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας (Λεωφόρος Μουσείου 4, 1097 Λευκωσία):
Aπό την ιστοσελίδα cyso.interticket.com, το Ταμείο του Θεάτρου Παλλάς κάθε Τετάρτη 16:00-19:00 και το Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας 2 ώρες πριν την έναρξη.
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού (Αγίας Ζώνης 4, 3027 Λεμεσός, 25 377277):
Από την ιστοσελίδα www.soldouttickets.com.cy (tinyurl.com/2wv9yhvm), το Ταμείο του Θεάτρου: Δευ-Παρ: 10:00-13:00 & 16:00-19:00, Σαβ. 10:00-13:00 και 2 ώρες πριν την έναρξη.

Πληροφορίες: 22 463144, www.cyso.org.cy 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ IGOR TCHETUEV

« O Tchetuev δημιούργησε αυθεντική συναισθηματική έξαρση – έναν ήχο τον οποίο εύκολα θα αναγνώριζαν οι Neuhaus, Sofronitsky και Richter. Εκείνη την ακαθόριστη «Ρωσική» ποιότητα στη μεσαία περιοχή του πιάνου, τις «κρυστάλλινες» ψηλές νότες και τις στιβαρές μπάσες, σε συνδυασμό με μια πολύ δυνατή ερμηνευτική προσωπικότητα. Με μια λέξη – εξαίσιος! » Ρεσιτάλ στο Wigmore Hall, Λονδίνο, 26 Μαΐου 2009, Classical Music, Rob Pennock

O Igor Tchetuev γεννήθηκε στη Σεβαστούπολη (Ουκρανία) το 1980. Το 1998, στην ηλικία των 18 ετών κέρδισε το Πρώτο Βραβείο στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου “Arthur Rubinstein” ενώ επίσης ψηφίστηκε ως ο αγαπημένος του κοινού.

Ο Igor Tchetuev συνεργάζεται τακτικά με ορχήστρες όπως Εθνική Ορχήστρα Γαλλίας υπό τη διεύθυνση του Neeme Järvi, WDR Κολωνίας υπό τη διεύθυνση του Semyon Bychkov, Φιλαρμονική Ορχήστρα Λονδίνου (1ο Tchaikovsky), Ορχήστρα Μαριίνσκυ υπό τη διεύθυνση του Valery Gergiev (3ο Prokofiev), Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραήλ (1ο Chopin), Φιλαρμονική της Βέρνης, Εθνική Ορχήστρα του Μονπελιέ (1ο Tchaikovsky/ Ari Rasilainen), Συμφωνική Ορχήστρα του Μπιλμπάο υπό τη διεύθυνση του Günter Neuhold (1ο Tchaikovsky), Εθνική Φιλαρμονική Ρωσίας υπό τη διεύθυνση του Ken-David Masur (Τριπλό κοντσέρτο Beethoven), και πολλές άλλες.
Οι ηχογραφήσεις του έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία: Σονάτες για βιολί του Prokofiev με τον βιολιστή Andrei Bielov (Naxos), “Romantic Etudes” με έργα Schumann, Chopin, Liszt, Scriabin, (Tri-M Classic), Τρεις Σονάτες Chopin (Orfeo), “Alfred Schnittke: Complete Piano Sonatas” (Caro Mitis, Ρωσία) (Preis der Deutschen Schallplatten Kritik στη Γερμανία, R10 στο Classica-Repertoire της Γαλλίας και ένα υπέροχο άρθρο στο Gramophone Magazine) και πρόσφατα ηχογράφησε τους πρώτους πέντε τόμους από σειρά με όλες τις Σονάτες του Beethoven (Caro Mitis, Russia) με διθυραμβικές κριτικές, και μία ηχογράφηση Medtner με τη βιολίστρια Chloe Hanslip (Hyperion).

Igor Tchetuev είναι καθηγητής στη Σχολή Μουσικής της Λωζάνης (HEMU) από την καλλιτεχνική περίοδο 2021-22.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ CHARLES OLIVIERI-MUNROE

Ο Olivieri-Munroe γοητεύει το κοινό χάρη σε ένα «συνδυασμό ταλέντου και χαρισματικότητας» (New York Times) και ενός «πάθους για ένα ατόφιο ορχηστρικό ήχο» (Toronto Star), καθώς και μία αποδεδειγμένη ικανότητα επικοινωνίας με ένα εξαιρετικά ποικιλόμορφο ακροατήριο.

Σήμερα, είναι Καλλιτεχνικός Σύμβουλος της Βασιλικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Μπανγκόκ, Κύριος Φιλοξενούμενος Μαέστρος της Φιλαρμονικής της Θουριγγίας στη Γερμανία καθώς και Επίτιμος Κύριος Μαέστρος της Φιλαρμονικής Βορείου Τσεχίας, της οποίας υπήρξε ο Κύριος μαέστρος στο διάστημα 1997-2014. Είναι επίσης Resident Conductor του Round Top Festival Institute του Τέξας, φεστιβάλ με τη μακρύτερη ιστορία στο είδος του στις ΗΠΑ.

Ο Charles Olivieri-Munroe παρουσιάζεται τακτικά τόσο με φημισμένες ορχήστρες όσο και σε λυρικές σκηνές παγκοσμίως, που περιλαμβάνουν: Φιλαρμονική του Ισραήλ, Συμφωνική του Μοντρεάλ, Συμφωνική του Τορόντο, Συμφωνική του Σίδνεϋ, Γερμανική Συμφωνική Ορχήστρα Βερολίνου, Συμφωνική του Κυότο, Συμφωνική του Μονάχου, Συμφωνική της Ραδιοφωνίας της Δανίας, Φιλαρμονική της Τσεχίας, κ.α.

Γεννημένος στη Μάλτα, ο Charles Olivieri-Munroe μεγάλωσε στον Καναδά όπου σπούδασε πιάνο με τον φημισμένο παιδαγωγό Boris Berlin στο Βασιλικό Κονσερβατόριο Μουσικής και στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Μετά την απόφοίτησή του το 1992, κέρδισε τρεις Καναδικές κρατικές υποτροφίες για σπουδές με τον Otakar Trhlik στην Τσεχία.

H διεθνής του καριέρα ξεκίνησε μετά από μεγάλες επιτυχίες σε σειρά από διεθνείς διαγωνισμούς, με αποκορύφωμα το Πρώτο Βραβείο στον Διαγωνισμό Διεύθυνσης του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ «Άνοιξη Πράγας» 2000.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση