ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Χειροπέδες σε Κούρδο για εμπλοκή του στο PKK

Εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για αδικήματα στην Γερμανία

Χειροπέδες σε άντρα κουρδικής καταγωγής πέρασαν οι κυπριακές Αρχές, όταν αυτός μετέβη στο αεροδρόμιο Λάρνακας για να ταξιδέψει στο εξωτερικό, την Πέμπτη 21 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τον διαβατηριακό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι εναντίον του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του, που είχε εκδοθεί από τις γερμανικές αρχές, σε σχέση με αδικήματα που φέρεται να διαπράχθηκαν στην Γερμανία, κατά τα έτη 2013 και 2015. Συγκεκριμένα, βάσει του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, ο συλληφθείς φέρεται να συμμετείχε στο PKK.

Ο άντρας συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ χθες, Παρασκευή 22 Μαρτίου, παρουσιάστηκε ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας, όπου άρχισε η διαδικασία για την έκδοσή του στις γερμανικές αρχές. Ο συλληφθείς δεν συγκατατέθηκε να εκδοθεί στην Γερμανία γι' αυτό ορίστηκε άλλη ημερομηνία για συνέχιση της διαδικασίας εξέτασης του θέματος της έκδοσής του.

Ο ύποπτος, εξάλλου, αρνήθηκε να συμμορφωθεί και με τους όρους που του έθεσε το δικαστήριο, όπως η παράδοση των ταξιδιωτικών του εγγράφων και η καταβολή ποσού εγγύησης για την αποφυλάκισή του. Κατά συνέπεια, ο Κούρδος τέθηκε υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X