ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σύγχυση με τα τεστ στα κατεχόμενα

Μεγάλη σύγχυση και κλίμα προβληματισμού

Μεγάλη σύγχυση και κλίμα προβληματισμού στην τουρκοκυπριακή κοινότητα έχουν προκαλέσει οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν ένα ξενοδοχείο που έχει τεθεί σε καραντίνα στην Αμμόχωστο. Πρόκειται για το ξενοδοχείο «Σαλάμις», στο οποίο κρατούνται περίπου 100 άτομα που προηγουμένως ήρθαν σε επαφή με ομάδα Γερμανών τουριστών που φέρουν τον νέο ιό του κορωνοϊού.

Οι Γερμανοί τουρίστες, εκτός από κάποια άτομα που παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα του κορωνοϊού, επέστρεψαν στην πατρίδα του με ειδικές πτήσεις. Ωστόσο, στα Κατεχόμενα συνεχίζεται η αγωνία εργαζομένων και «αστυνομικών» που ήρθαν σε επαφή μαζί τους και σήμερα παρουσιάζουν συμπτώματα του νέου ιού.

Οι υποψίες για 38 νέα κρούσματα

Χθες τα πρώτα τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες ανθρώπους έδειξαν ότι τουλάχιστον 38 άτομα ενδέχεται να φέρουν τον νέο ιό.
Όπως μετέδωσαν τα τ/κ μέσα ενημέρωσης, τα πρώτα τεστ πραγματοποιήθηκαν με ένα κιτ γρήγορου εντοπισμού του ιού, το οποίο δίνει αποτέλεσμα σε 15 λεπτά. το συγκεκριμένο τεστ έχει αναλογία ακριβείας 65%. Για αυτόν τον λόγο, η τ/κ πλευρά προχώρησε σε επαναληπτικά τεστ για την εξακρίβωση της όλης κατάστασης.

Από χθες το μεσημέρι η τ/κ κοινότητα, με κομμένη ανάσα αναμένει τα αποτελέσματα των επαναληπτικών τεστ. Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης η όλη κατάσταση στο «Σαλάμις» δεν είχε ξεκαθαρίσει, γεγονός που μεγεθύνει την αγωνία της τ/κ κοινότητας.

Πέντε επιβεβαιωμένα κρούσματα

Χθες αργά το βράδυ, ο «υπουργός υγείας» έδωσε στην δημοσιότητα 5 νέα κρούσματα. Έτσι, ο αριθμός των κρουσμάτων στα Κατεχόμενα έφτασε στους 47. Κατά τις επόμενες ώρες ή ημέρες, αναμένονται τα αποτελέσματα των νέων τεστ και φυσικά το ξεκαθάρισμα της εικόνας στο «Σαλάμις».

Στην περίπτωση του ξενοδοχείου-καραντίνα ένα άλλο ζήτημα που ξεχωρίζει είναι οι «αστυνομικοί» που έχουν επίσης τεθεί σε απομόνωση. Τις τελευταίες ημέρες αυτοί είναι οι άνθρωποι, παρά που φρουρούσαν έναν χώρο απομόνωσης επικοινώνησαν και ήρθαν σε επαφή με συγγενικά πρόσωπα, γεγονός που εντείνει την ανησυχία.

Σύγχυση για τα τεστ

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης στα Κατεχόμενα επικρατούσε κλίμα σύγχυσης και σε ότι αφορά τον αριθμό των τεστ που διεξάγονται για τον εντοπισμό του κορωνοϊού. Συγκεχυμένες πληροφορίες και ανεπιβεβαίωτες φήμες έρχονται να δώσουν διαστάσεις στο κλίμα προβληματισμού. Η τ/κ πλευρά δεν ξεκαθαρίζει τον συνολικό αριθμό των τεστ που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα, γεγονός που εντείνει την ανησυχία των πολιτών.

Πηγή: kathimerini.com.cy / Του Νίκου Στέλγια

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X