ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συγκλονισμένοι οι Υπουργοί, αποχαιρετούν τη Ζέτα Αιμιλιανίδου

«Δεν ξέρω πως θα μπούμε στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου με την απουσία της αγαπημένης μας Ζέτας»

ΚΥΠΕ

Μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για την Ζέτα Αιμιλιανίδου όσοι Υπουργοί μίλησαν το πρωί της Τετάρτης στους δημοσιογράφους, κατά την άφιξή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, για τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, της πρώτης μετά τον αδόκητο χαμό της Υπουργού Εργασίας.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Στέφη Δράκου χαρακτήρισε την εκλιπούσα ως αποτελεσματική και εξαιρετική και πρότυπο γυναίκας πολιτικού, «μιας φίλης αλλά πάνω από όλα άνθρωπος».

«Είμαστε γεμάτοι συγκίνηση και θα θυμόμαστε την Ζέτα με τις καλύτερες σκέψεις, για το έργο που επιτέλεσε, για την αγάπη του κόσμου που κέρδισε επάξια και για τον άνθρωπο τον εξαιρετικό που γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί του», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης είπε πως ο ίδιος ήταν συνάδελφος με την Ζέτα Αιμιλιανίδου στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον Απρίλιο του 2013 και πρόσθεσε ότι οι δυο τους είχαν συνδεθεί με μια φιλία.

«Ήταν μια αξιοπρεπέστατη, ικανότατη ανιδιοτελής και ιδεολόγος Υπουργός από τους λίγους. Αιωνία της η μνήμη και δυστυχώς έφυγε πρόωρα», κατέληξε.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτική Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής ανέφερε στις δικές του δηλώσεις πως είναι συντετριμμένος.

«Δεν ξέρω πως θα μπούμε στην αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου με την απουσία της αγαπημένης μας Ζέτας», πρόσθεσε, για να συμπληρώσει πως «αυτό που είναι σίγουρο όμως είναι ότι θα τη θυμόμαστε για την ανθρωπιά της, πάνω από όλα, για τον δυναμισμό της, για την αποτελεσματικότητά της και τη φιλία της με την οποία μας τίμησε όλα αυτά τα χρόνια».

Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής χαρακτήρισε τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού ως «πολύ δύσκολη», αφού η απουσία της Ζέτας Αιμιλιανίδου θα είναι εμφανέστατη.

«Παρόλα ταύτα, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα», πρόσθεσε ο ΥΠΕΣ σημειώνοντας ότι η ανταπόκριση όλων μετά την αγγελία του θανάτου της «νομίζω ομολογεί το ήθος, την ποιότητα, την αξία τη σημαντικότητα της συγκεκριμένης προσφοράς. Ελπίζω ο Θεός να την αναπαύσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X