ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στους -7 βαθμούς απόψε η θερμοκρασία - Πότε αλλάζει ο καιρός (Live εικόνα)

Η πρόβλεψη για τον καιρό

Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Στα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ αλλά αρχικά στα προσήνεμα, μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα ανατολικά, κυματώδης στα νότια αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι πολύ κυματώδης μέχρι τρικυμιώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στον 1 βαθμό στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα παράλια και στους -7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις και δεν αποκλείεται να πέσουν σε κάποιες περιοχές μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ορεινά δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ αλλά αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα ανατολικά και τα νότια, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, τα ανατολικά και τα νότια παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και στον -1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά θα παρατηρείται παγετός.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Σταδιακά όμως, προς τις αυγινές ώρες, θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Στα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν αργότερα νότιοι ως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, αλλά στα δυτικά θα είναι ταραγμένη.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι παρατεταμένα και έντονα.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις και πιθανό να πέσουν σε κάποιες περιοχές μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ορεινά δεν αποκλείεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη θα σημειώσει πτώση και θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα την Πέμπτη, τα οποία είναι κάτω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 41 εκατοστά.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευμα ήταν:
 

  Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 12°C 6°C 33%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 14°C 11°C 28%
Λεμεσός: 11°C 10°C 41%
Αεροδρόμιο Πάφου: 13°C 12°C 40%
Φρέναρος: 13°C 10°C 34%
Πόλις Χρυσοχούς: 13°C 10°C 39%

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση