ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο σκοτάδι οι έρευνες για την εκτέλεση Μαυρομιχάλη

Δύο ύποπτοι για το γάζωμα στον Καλογερόπουλο

24news team

Δύσκολη εξίσωση φαίνεται να αποτελεί για τους ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας η μαφιόζικη δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη γνωστός ως «Αλεξούι», ο οποίος έπεσε νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του το βράδυ της Τρίτης (1/11), στην οδό Βερενίκης, στην Ακρόπολη. Οι έρευνες των Διωκτικών Αρχών, προς το παρών στάδιο, βρίσκονται στο σκοτάδι, δυσκολεύοντας το έργο τους ως προς την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Στο κάδρο των ερευνών, μπήκαν εξ αρχής τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης τόσο της εν λόγω περιοχής που διαπράχθηκε το φονικό, όσο κι άλλων σημείων σε μία προσπάθεια να εντοπιστεί το οτιδήποτε που να χρήζει ανάλυση και αξιολόγηση.

Όπως πληροφορούμαστε, από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις των κλειστών κυκλωμάτων, δεν έχει διαφανεί κάποια ύποπτη κίνηση, γεγονός που ενισχύει ακόμη περισσότερο το σενάριο, ότι ο εκτελεστής του Μαυρομιχάλη, πέραν του ότι ήταν πολύ καλά μελετημένος για τον στόχο του, εξίσου διαβασμένος ήταν και ο τρόπος διαφυγής του.

*Το διαμέρισμα που έπεσε νεκρός ο Αλέξης Μαυρομιχάλης

Ωστόσο, η συλλογή κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης αναμένεται να επεκταθεί σε μεγάλη ακτίνα από το σημείο που σημειώθηκε η δολοφονία. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας, έχουν μπροστά τους ένα κουβάρι πληροφορίων, τις οποίες επεξεργάζονται και μελετούν με στόχο να φθάσουν στην άκρη του νήματος.

Από τα γραφεία της ανακριτικής ομάδας της Λευκωσίας πέρασαν διάφορα πρόσωπα για καταθέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαυρομιχάλης, ο οποίος σε κάθε έξοδό του λάμβανε μέτρα προστασίας αφού τον συνόδευαν διάφορα πρόσωπα, δεν είχε υποψιαστεί ότι σχεδιαζόταν δολοφονική ενέδρα εναντίον του και μάλιστα μέσα στο διαμέρισμά του.

Το πιο πάνω επιβεβαιώνεται και από τον Αρχηγός της Αστυνομίας, Στέλιο Παπαθεοδώρου, αφού απαντώντας στην ερώτηση εάν υπήρχε ενδεχόμενο πληροφορίας για δολοφονία του Μαυρομιχάλη, είπε «το εν λόγω πρόσωπο ήταν γνωστό στην Αστυνομία και στο παρελθόν υπήρξαν πληροφορίες και είχε προειδοποιηθεί και κάποια άλλα μέτρα λαμβάνονταν προληπτικά για την ασφάλεια του, ωστόσο πρόσφατα δεν υπήρχαν πληροφορίες».

*Εικόνα από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης με θύμα τον Θανάση Καλογερόπουλο

Όσον αφορά την φονική ενέδρα κατά του Θανάση Καλογερόπουλουτης που έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας (30/10), οι έρευνες βαδίζουν σε καλύτερο σημείο και αυτό αποδεικνύεται πως γνωρίζουν τους εκτελεστές – τουλάχιστον – από φωτογραφικό υλικό.

Όλο το βάρος στις έρευνες, έπεσε πλέον στο να ταυτοποιηθούν τα δύο πρόσωπα, που απεικονίζονται στην φωτογραφία που έδωσε στην δημοσιότητα η Αστυνομία.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, σε δηλώσεις του, το μεσημέρι της Πέμπτης (02/11), ξεκαθάρισε πως τα δύο πρόσωπα των οποίων δημοσιοποιήθηκαν οι φωτογραφίες είναι αυτά που γάζωσαν τον Καλογερόπουλο. Ερωτηθείς ο κος. Κυριάκου αν πρόκειται για τους δύο δράστες του φονικού, ο ίδιος απάντησε χαρακτηριστικά, «Ναι, αυτό μπορούμε να το πούμε μετά βεβαιότητας».

* Οι δύο δράστες για το φόνο του Καλογερόπουλου / Φωτογραφία από Αστυνομία Κύπρου

Οι ανακριτικές ομάδες των ΤΑΕ Λευκωσίας και Λεμεσού που έχουν αναλάβει τις υποθέσεις προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο των δύο εγκλημάτων και ως προς αυτό εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνδέονται μεταξύ τους μιας και η χρονική συγκυρία που διαπράχθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να μην είναι τυχαία. Επίσης, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, προκύπτει πως τα δύο θύματα διατηρούσαν φιλικές σχέσεις και αυτό οδηγεί στο εξ αρχής συμπέρασμα πως δεν προκύπτει θέμα αντιποίνων.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση