ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο «ψυγείο» παραμένει η Κύπρος - Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή, ενώ χαμηλή πίεση συνοδευόμενη με μετωπική δραστηριότητα θα επηρεάσει το νησί πρόσκαιρα από το μεσημέρι της Τρίτης.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, χωρίς να αποκλείεται αργότερα μεμονωμένη βροχή κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ αλλά σταδιακά στα προσήνεμα θα πνέουν παροδικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και αργότερα στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 7 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τα υπήνεμα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αρχικά είναι πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Από το μεσημέρι και μετά, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται παροδικά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί και τοπικά δυτικοί, αρχικά μέτριοι 4 μποφόρ και τοπικά στο εσωτερικό ασθενείς 3 μποφόρ. Σταδιακά θα καταστούν μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά γενικά μέχρι ταραγμένη για να καταστεί σταδιακά κυματώδης και τοπικά κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα καταστούν μεμονωμένα. Στα ψηλότερα ορεινά και τις αυγινές ώρες στα ορεινά, αναμένεται παροδικά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα προσήνεμα παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Αργότερα θα τραπούν σε βορειοδυτικούς ως βορειοανατολικούς, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης για να καταστεί αργότερα ταραγμένη μέχρι κυματώδης στα βόρεια και ανατολικά παράλια και ταραγμένη στα υπόλοιπα.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές και χιονόπτωση στα ορεινά, αλλά σταδιακά αναμένεται να καταστεί κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Στην περιοχή θα πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι. Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Τετάρτη, για να κυμανθεί αρκετά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Πέμπτη και την Παρασκευή, η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 9 εκατοστά.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X