ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο Κακουργιοδικείο ο Μητροπολίτης πρώην Κιτίου για βιασμό

Δύο οι υποθέσεις που διερευνώνται εναντίον του

24news team

Σε απευθείας δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου Λάρνακας, παραπέμφθηκε την Δευτέρα (12/4) ο τέως Μητροπολίτης, εναντίον του οποίου έγιναν καταγγελίες για διάπραξη σεξουαλικής φύσεως αδικημάτων. Πρόκειται για τον 83χρονο Μητροπολίτη πρώην Κιτίου, Χρυσόστομο.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας στο οποίο παρουσιάστηκε την Δευτέρα (12/4), αποφάσισε όπως ο τέως Μητροπολίτης αφεθεί ελεύθερος υπό όρους και αφού υπογράψει εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ. Η διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Σημειώνεται ότι η έναρξη της δίκης για την εκδίκαση υπόθεσης βιασμού γυναίκας το 2011, ορίστηκε για τις 26 Απριλίου 2021.

Θυμίζουμε ότι εναντίον του πρώην Ιεράρχη διερευνάται η πιο πάνω καταγγελία, ενώ πρόκειται να εκδικαστεί και δεύτερη υπόθεση η οποία καταγγέλθηκε από άλλο πρόσωπο.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης του 2011:

Σοκ προκαλούν στην κοινή γνώμη οι λεπτομέρειες της καταγγελίας γυναίκας η οποία την Παρασκευή (12/2) κατέθεσε επίσημα στην Αστυνομία, όσα ανατριχιαστικά βίωσε στα χέρια ανώτερου κληρικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο όπου φέρεται να διαπράχθηκαν τα υπό διερεύνηση αδικήματα, ο καταγγελλόμενος κατείχε το αξίωμα του Μητροπολίτη.

Το πιο συγκλονιστικό από τα όσα καταγγέλλει η παραπονούμενη είναι ότι ο τότε Μητροπολίτης που πλέον έχει παραιτηθεί από το αξίωμά του, την νάρκωσε και την κακοποίησε σεξουαλικά.

Θυμίζουμε ότι, μόλις την Παρασκευή (12/2/2021) έγινε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία από γυναίκα που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της έχει πέσει θύμα βιασμού από ανώτερο κληρικό της Αστυνομίας.

Στην καταγγελία της παραπονούμενης, αναφέρεται ότι λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, αποτάθηκε στον εν λόγω κληρικό ώστε να ζητήσει βοήθεια για να πουλήσει βυζαντινό καντηλέρι που είχε στην κατοχή της, γνωρίζοντας ότι το ποσό που θα αποκόμιζε από την πώλησή του, θα την βοηθούσε αρκετά.

Αυτός δέχθηκε να την βοηθήσει και ξεκίνησαν να έχουν επαφή ώστε να πωληθεί το βυζαντινό καντηλέρι, ενώ ο τότε Μητροπολίτης, φέρεται να την καλούσε συχνά στο τηλέφωνο και της ζητούσε να τον επισκεφθεί στο γραφείο του.

Όπως ισχυρίζεται η καταγγέλλουσα, την ημέρα που είχε γίνει το περιστατικό που την στιγμάτισε, την κάλεσε στο γραφείο της για μια έκπληξη, ενώ την προηγούμενη ημέρα της είχε πει ότι κατάφερε να πωλήσει το βυζαντινό καντηλέρι και της έδωσε σχετική προκαταβολή.

Η έκπληξη, σύμφωνα με την καταγγελία, ήταν να γιορτάσουν την πώληση και να πιούν ένα ποτό. Όταν η καταγγέλλουσα ήπιε το ποτό της, έχασε τις αισθήσεις της και από εκείνη την στιγμή ήταν σαν να κοιμήθηκε και δεν θυμόταν τίποτα. Οι μνήμες της ξεκινούν όταν νιώθει να ξυπνά στον καναπέ του γραφείου του ανώτερου κληρικού.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, όταν επανήλθε, είδε τον Μητροπολίτη από πάνω της να την βιάζει, φορώντας τα ράσα του.

Αμέσως, φέρεται να αντέδρασε σπρώχνοντας τον και στην συνέχεια μάζεψε τα πράγματά της για να φύγει. 

Η εν λόγω υπόθεση θυμίζουμε ότι είχε γίνει γνωστή μέσω εκπομπής του ΣΙΓΜΑ η οποία προβλήθηκε τον Οκτώβριο του 2011, όπου το θύμα είχε εξομολογηθεί όσα βίωσε, αλλά δεν είχε γίνει επίσημη καταγγελία στις Αρχές, ώστε να διερευνηθεί.

Γνώριζε ο Αρχιεπίσκοπος:

Για την διερευνώμενη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης γυναίκας από τον ανώτερο κληρικό το 2011, φαίνεται να γνώριζε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες του 24news, ανέφεραν ότι η παραπονούμενη μετά τα όσα τραγικά φαίνεται να βίωσε στα χέρια του τέως Μητροπολίτη το 2011 και έπειτα από μεσολάβηση τρίτου προσώπου, συνομίλησε με τον Αρχιεπίσκοπο και κατήγγειλε το γεγονός σε αυτόν. Στην Αστυνομία, θυμίζουμε ότι επίσημη καταγγελία έγινε 11 χρόνια μετά και συγκεκριμένα στις 12 Φεβρουαρίου 2021.

Οι ίδιες πληροφορίες, θέλουν τον Αρχιεπίσκοπο να επίπληξε προφορικά τότε τον τέως Μητροπολίτη, ενώ φέρεται να γνώριζε και για άλλες, παρόμοιες συμπεριφορές του ιεράρχη στο παρελθόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X