ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γέρι: Έτσι ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο (pics, vid)

Θα χρειαστούν ώρες για την κατάσβεσή της

24news team

Σε συναγερμό τέθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/10), σε εργοστάσιο επεξεργασίας Scrap Metal στη Βιομηχανική Γερίου.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ. Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά έχει ασφαλιστεί περιμετρικά και συνεχίζεται η κατάσβεση με μεγάλες ποσότητες νερού και αφρού ενώ γίνεται διαχωρισμός υλικών που δεν ενεπλάκησαν στην πυρκαγιά από τα καμένα. Σύμφωνα με τον κο. Κεττή, ότι λόγω της φύσης των υλικών θα χρειαστούν αρκετές ώρες για την πλήρη κατάσβεση της.

Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα από Πυροσβεστικούς Σταθμούς Επαρχίας Λευκωσίας ενώ έγινε και ανάκληση του προσωπικού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής τα αίτια της πυρκαγιάς, φαίνεται ότι κατά τις εργασίες που διεξάγονταν στο εργοστάσιο με μετακίνηση παλιών οχημάτων και ανακυκλώσιμων υλικών με ειδικό μηχάνημα, υπήρξε παραγωγή σπινθηρισμού και ανάφλεξη υγρής εύφλεκτης ύλης η οποία βρισκόταν σε παλιό ντεπόζιτο καυσίμων.


 Εκπέμπουν sos για την πυρκαγιά στο Γέρι - «Οι πολίτες να κλείσουν πόρτες και παράθυρα»


Στο σημείο έφθασαν και μέλη της Αστυνομικής δύναμης έτσι ώστε να διευθετήσουν την οδική κυκλοφορία.

Σημειώνεται πως στην περιοχή υπάρχουν και άλλα εργοστάσια ωστόσο όχι σε τόσο κοντινή απόσταση που να κινδυνεύουν από την πυρκαγιά.

Η Πολιτική Άμυνα εξέδωσε ανακοίνωση λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη σε εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή Γερίου.

Φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X