ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στις 25 Μαΐου οι εκλογές στην ΟΕΛΜΕΚ

Τη Δευτέρα συνάντηση με την ΥΠΑΝ

ΚΥΠΕ

Οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ για την τριετία 2023-2026, θα διεξαχθούν στις 25 Μαΐου, ενώ τη Δευτέρα, 24 Απριλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση για συζήτηση διαφόρων εκπαιδευτικών θεμάτων, με πιο σημαντικό αυτό της αξιολόγησης των μαθητών, ανάμεσα στην Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, και την ΟΕΛΜΕΚ.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς σχετικά είπε ότι το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ, στη σημερινή του συνεδρία, αποφάσισε να διεξαχθούν στις 25 Μαΐου οι εκλογές για την ανάδειξη των 180 νέων Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ για την τριετία 2023-2026.

«Άρα, ουσιαστικά σε 35 μέρες περίπου και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αποφασιστούν και οι άλλες διαδικασίες σχετικά με τις εκλογές», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση ποια είναι η διαδικασία μετά τις εκλογές της 25ης Μαΐου, ο κ. Χατζησάββας είπε ότι μετά τις εκλογές της 25ης Μαΐου, θα πρέπει να γίνει Παγκύπρια Συνέλευση των νέων Γενικών Αντιπροσώπων για την εκλογή των 21 μελών του νέου Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΛΜΕΚ και ακολούθως το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει τα 7 μέλη της Γραμματείας.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χατζησάββας είπε πως τη Δευτέρα θα έχουν συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας.

«Μας κάλεσε για να συζητήσουμε τα διάφορα εκπαιδευτικά θέματα που μας απασχολούν, με πιο σημαντικό την αξιολόγηση των μαθητών. Όπως επίσης και άλλα ζητήματα σημαντικά που μας απασχολούν εδώ και χρόνια, όπως παραδείγματος χάριν θα είναι αντικείμενο συζήτησης η παραβατική συμπεριφορά, δηλαδή η αύξηση της παραβατικότητας που είδαμε και στην πράξη κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα με το κάψιμο αιθουσών διδασκαλίας σε τρία Γυμνάσια, και για τα οποία πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για προστασία των δημόσιων σχολείων», πρόσθεσε.

Ένα αίτημα, είπε, που θέτουν εδώ και αρκετά χρόνια είναι η τοποθέτηση επιτηρητών ασφαλείας και στα γυμνάσια.

Ανέφερε, επίσης, πως θα δουν και άλλο θέμα που έχει σχέση με την τοποθέτηση κλιματιστικών, καθώς και το θέμα των μαθητών με μεταναστευτική βιογραφία.

Ένα άλλο θέμα, σημείωσε, είναι και το αίτημα που έχουν για αύξηση των μόνιμων οργανικών θέσεων, έτσι ώστε να υπάρξει μείωση του αριθμού των συμβασιούχων, που είναι σε πολύ ψηλό ποσοστό σε σχέση με τα ποσοστά που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Υπάρχουν και άλλα ζητήματα, αλλά το πιο σημαντικό αφορά την αξιολόγηση των μαθητών, που θα επαναλάβουμε ξανά τη θέση μας, και ελπίζουμε να υπάρξει σύγκλιση πάνω στο θέμα αυτό με βάση και τους προβληματισμούς που εξέφρασαν και προεκλογικά τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα», κατέληξε.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση