ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς το Υπουργείο Παιδείας»

Σε αποχή από τα μαθήματά τους προχωρούν σήμερα οι μαθητές για τα τετράμηνα

Σε αποχή από τα μαθήματα τους προχωρούν σήμερα οι μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, διαμαρτυρόμενοι για την εφαρμογή του θεσμού των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

Οι μαθητές Λυκείων και Τεχνικών Σχολών δεν θα μπουν για μάθημα την 3η και 4η περίοδο. Η αποχή ξεκινά στις 09:30.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γιάννης Λαπήθιος, είπε ότι οι μαθητές προχωρούν κανονικά με την αποχή από τα μαθήματα, παρά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της ΟΕΛΜΕΚ, να μην προχωρήσουν σε απεργιακά μέτρα.

«Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς το Υπουργείο Παιδείας ότι αν δεν υπάρξει η τροποποίηση του νόμου και η πλήρης κατάργηση των εξετάσεων των τετράμηνών θα συνεχίσουμε με ακόμα πιο δυναμικά μέτρα», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Λαπήθιος είπε ότι οι μαθητές σέβονται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της ΟΕΛΜΕΚ, ωστόσο, οι ίδιοι προχωρούν κανονικά με τα μέτρα που έχουν εξαγγείλει.

Κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να καταθέσει άμεσα στην Βουλή των Αντιπροσώπων τροποποιητική νομοθεσία για τις εξετάσεις τετραμήνων, καθώς επίσης και για την κατάργησή τους.

Σε σχέση με τα επόμενα βήματά τους, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ είπε ότι οι μαθητές θα αναμένουν αντίδραση από το αρμόδιο Υπουργείο και αναλόγως θα αποφασίσουν για την λήψη ή όχι περαιτέρω μέτρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X