ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σταύρος Δρακουλαράκος: Ένα όραμα για μια Κύπρο χωρίς τσιγάρο

24news team

Με αφορμή την εκδήλωση εγκαινίων των νέων της γραφείων της Philip Morris Cyprus, την Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, η οποία αποτέλεσε μία μέρα – ορόσημο για την εταιρεία, παρουσιάστηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, και πλήθος εκλεκτών καλεσμένων, το όραμα για μια Κύπρο χωρίς τσιγάρο.

Για τη δέσμευση της Philip Morris Cyprus για να επιταχύνει περαιτέρω τις προσπάθειες για τη μετάβαση σε μια Κύπρο χωρίς τσιγάρο, αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, κ. Σταύρος Δρακουλαράκος, στην ομιλία του, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «Η Κύπρος, μπορεί να ηγηθεί της μετάβασης σε έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο και να γίνει η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα το πετύχει». Ήδη σημειώνεται σημαντική πρόοδος σχετικά με το όραμα της Philip Morris Cyprus, συμπλήρωσε, καθώς ήδη 55,000 Κύπριοι έχουν κάνει την αλλαγή.

Ο κ. Δρακουλαράκος αναφέρθηκε επίσης στις προκλήσεις και το δύσκολο έργο για την επίτευξη του στόχου της εταιρείας, με το παράνομο εμπόριο τσιγάρων, την πρόσβαση των ανηλίκων σε αυτά, και την έλλειψη της σωστής πληροφόρησης στη βάση επιστημονικών δεδομένων. Ωστόσο, η προσπάθεια να πληροφορηθεί ο κόσμος συνεχίζεται, σημειώνοντας μεγάλη πρόοδο, με τη Philip Morris να στηρίζει την αυστηρή νομοθεσία και τον έλεγχο των πωλήσεων σε νέους.

Σημαντικό κομμάτι για την Philip Morris Cyprus διαδραματίζουν οι άνθρωποί της. Το 50% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας αποτελούν οι γυναίκες, συμπεριλαμβανομένων των διευθυντικών θέσεων. Επιπρόσθετα, η εταιρεία έχει λάβει τη 2η συνεχή πιστοποίησή της ως «employer of choice» από το Great Place to Work. Και στο κομμάτι των ανθρώπων της η εταιρεία σημειώνει μεγάλη πρόοδο.

Όλα αυτά όμως, δε θα ήταν εφικτό να γίνουν εάν δεν βρίσκονταν υπό την αιγίδα της μητρικής εταιρείας Philip Morris International / Papastratos S.A., και η στρατηγική για βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές σχετικά με τα προϊόντα, τον τρόπο εργασίας, τον τρόπο λειτουργίας, το αποτύπωμα στο περιβάλλον, τη συμβολή στην οικονομία και το ρόλο στην κοινωνία.

Με όραμα για να γίνει η Κύπρος η πρώτη «smoke – free» χώρα στην Ευρώπη.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X