ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σκαρφαλώνει στους 41 βαθμούς η θερμοκρασία

Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας. Όπως αναφέρεται, η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 41 βαθμούς κελσίου σε περιοχές του εσωτερικού και γύρω στους 33 βαθμούς κελσίου στα ψηλότερα ορεινά. Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ την Κυριακή (13/08) στις 11:00 το πρωί μέχρι και τις 17:00 το απόγευμα τις ίδιας ημέρας.

Το δελτίο καιρού

Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ θερμή αέρια μάζα αναμένεται από την Κυριακή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, οι συγκεντρώσεις της οποίας όμως, από αύριο Κυριακή, ενδέχεται να είναι κατά διαστήματα αυξημένες.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι και τοπικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη ωστόσο στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και αργότερα μέτριοι, 4 μποφόρ, και τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη στα δυτικά και βόρεια παράλια και ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα νότια και ανατολικά παράλια, για να καταστεί αργότερα λίγο ταραγμένη και τοπικά στα δυτικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 36 στα ανατολικά και τα νότια παράλια, γύρω στους 34 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δεύτερα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος και θερμός.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο τη Δευτέρα για να κυμανθεί αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τρίτη και την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για παραμείνει όμως πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση