ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σκάνδαλο στα κατεχόμενα - Απάτη με συνταγογραφήσεις

«Διάταγμα κράτησης» για ακόμα μία γιατρό και μία φαρμακοποιό

ΚΥΠΕ

Εξελίξεις προέκυψαν στα κατεχόμενα σχετικά με την υπόθεση απάτης με συνταγογραφήσεις, καθώς εκδόθηκε «διάταγμα κράτησης» για ακόμα μία γιατρό και μία φαρμακοποιό, στην Αμμόχωστο, ενώ σε εγκαταλελειμμένο κτήριο εντοπίστηκαν 26 σακούλες σκουπιδιών με φάρμακα, που είχαν «παράνομα» συνταγογραφηθεί και θα εξεταστούν 160 χιλιάδες συνταγές φαρμάκων που έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα του «τμήματος κοινωνικών ασφαλίσεων» κι χρονολογούνται από το 2018.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η γιατρός εναντίον της οποίας εκδόθηκε «διάταγμα κράτησης» είναι πρώην «βουλευτής» του Δημοκρατικού Κόμματος και κουνιάδα του νυν «υπουργού υγείας», Χακάν Ντίντσγιουρέκ.

Συνολικά 13 άτομα «συνελήφθησαν» μέχρι στιγμής για το σκάνδαλο, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Οι πρώτοι έξι, τρεις γιατροί και τρεις φαρμακοποιοί, τέθηκαν υπό «κράτηση» και πάλι για άλλες 4 ημέρες.

Όπως προέκυψε από τις μαρτυρίες, ανέφερε στο «δικαστήριο» ο «αστυνομικός ανακριτής», 26 σακούλες σκουπιδιών με φάρμακα, που είχαν παράνομα συνταγογραφηθεί εντοπίστηκαν σε ένα παλιό κτίριο στην περιοχή της Λεύκας.

Οι τ/κ εφημερίδες γράφουν ότι το σκάνδαλο αυτό έχει προκαλέσει οργή στον κόσμο που αντιδρά με έντονα σχόλια και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η «αστυνομία» συνεχίζει την εξέταση συνταγών που υπογράφηκαν από τους «συλληφθέντες» γιατρούς και εκτελέστηκαν από τους «συλληφθέντες» φαρμακοποιούς κι έχουν προκύψει δεκάδες ονόματα από τα οποία πρέπει να ληφθούν μαρτυρίες.

Θα εξεταστούν 160 χιλιάδες συνταγές φαρμάκων που έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα του «τμήματος κοινωνικών ασφαλίσεων» και ανάγονται στο 2018. Η «αστυνομία» εξετάζει ένα προς ένα τα ονόματα, τα επώνυμα και τα τηλέφωνα των ατόμων στις συνταγές.

Οι «κατηγορίες» που οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν είναι πλαστογραφία «επίσημων εγγράφων», κυκλοφορία πλαστών «επίσημων» εγγράφων και απόκτηση χρημάτων με απάτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση