ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σεβασμός στην παραλία της Λάρας

Ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος καλεί τις κοινότητες να σεβαστούν την παραλία της Λάρας

Η προγραμματιζόμενη διαμαρτυρία που διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Ίνειας την 1η Σεπτεμβρίου εναντίον της απαγόρευσης ομπρελών από τους λουόμενους στην παραλία της Λάρας δεν φανερώνει μόνο περιφρόνηση προς τους νόμους του κράτους αλλά και ασέβεια προς την άγρια ζωή, αναφέρει με σημερινή ανακοίνωσή του ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος Κύπρου.

Ο Πτηνολογικός, αναφέρει η ανακοίνωση, «σέβεται το δικαίωμα διαδήλωσης από άτομα ή οργανωμένα σύνολα, αλλά η νομοθεσία για την προστασία της φύσης, ειδικά σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή και εποχή, πρέπει να τηρείται και να εφαρμόζεται».

«Η προγραμματιζόμενη διαμαρτυρία στην παραλία της Λάρας, με την ‘απειλή’ τοποθέτησης ομπρελών και κρεβατιών (η οποία απαγορεύεται δια νόμου στην περιοχή από το 1989) φανερώνει όχι μόνο περιφρόνηση προς το ίδιο το κράτος και τους νόμους του, αλλά και τρομερή ασέβεια προς τη φυσική περιοχή και την άγρια ζωή της», προστίθεται.

Σημειώνεται ότι «η προστατευόμενη παραλία της Λάρας-Τοξεύτρας είναι από τις σημαντικότερες παραλίες στη Μεσόγειο για τις θαλάσσιες χελώνες Caretta caretta και Chelonia mydas, οι πληθυσμοί των οποίων μειώνονται παγκοσμίως».

Στην Κύπρο, συνεχίζει η ανακοίνωση, «αυτά τα δύο είδη χελώνας δέχονται αφόρητες πιέσεις σε διάφορα παραλιακά μέτωπα, από το Κίτι μέχρι την Αργάκα, μπροστά στα μάτια του Κράτους», προσθέτοντας ότι «η αποθράσυνση κάποιων συνόλων των τοπικών κοινωνιών καταδεικνύει την ανοχή παρανομιών από το Κράτος για δεκαετίες, το οποίο το τελευταίο διάστημα φαίνεται να ενδίδει σε μερικές περιπτώσεις σε τέτοιες πιέσεις σε προστατευόμενες περιοχές».

«Καλούμε το Κράτος να σταθεί στο ύψος των ευθυνών του και να σταματήσει να ‘δίνει πάτημα’ σε συμπεριφορές που υποσκάπτουν το απαράβατο του Νόμου. Καλούμε επίσης τις κοινότητες να σεβαστούν τη νομοθεσία και να δουν την ευρύτερη εικόνα για την προστασία της περιοχής, η οποία είναι και προς δικό τους όφελος», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος.

Πηγή:ΚΥΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X