ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε €19 χιλιάδες οι ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε χθες τα Κελιά

«Τα συνεργεία κατέγραψαν 14 περιπτώσεις υποστατικών που υπέστησαν διάφορες ζημιές και η αξία ανέρχεται στις 19 χιλιάδες ευρώ»

ΚΥΠΕ

Στις 19 χιλιάδες ευρώ ανέρχονται οι ζημιές που προκάλεσε χθες σε διάφορα υποστατικά της Κοινότητας Κελιά της επαρχίας Λάρνακας, ο ανεμοστρόβιλος που εκδηλώθηκε και διήρκησε λίγα μόλις λεπτά.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Επαρχος Λάρνακας Οδυσσέας Χατζηστεφάνου «συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης μετέβησαν το πρωί στην Κοινότητα Κελιών και άρχισαν την καταγραφή των ζημιών και το καθάρισμα των δρόμων από τα αντικείμενα που έριξε ο ανεμοστρόβιλος».

Πρόσθεσε ότι «τα συνεργεία κατέγραψαν 14 περιπτώσεις υποστατικών που υπέστησαν διάφορες ζημιές και η αξία ανέρχεται στις 19 χιλιάδες ευρώ».

Ουσιαστικά, ανέφερε, «ο ανεμοστρόβιλος έριξε φωτοβολταϊκά και ηλιακούς θερμοσίφωνες από οικίες και άλλα υποστατικά», ενώ έπεσαν πάσσαλοι της Αρχής Ηλεκτρισμού και δέντρα.

Όπως είπε ο κ. Χατζηστεφάνου «αύριο το πρωί θα αποσταλεί ο κατάλογος καταγραφής των ζημιών στο Υπουργείο Εσωτερικών για τα περαιτέρω».

Από την πλευρά του ο Κοινοτάρχης Κελιών Παναγιώτης Τυρίμου ανέφερε ότι «γύρω στη μία το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Αυγούστου, ενημερώθηκα πως υπήρχε ανεμοστρόβιλος με δυνατό άνεμο που διήρκησε περίπου 5 – 6 λεπτά και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές. Ηταν κάτι πρωτοφανές αφού πρώτη φορά συμβαίνει να έχουμε στη Κοινότητα ανεμοστρόβιλο και οι κάτοικοι πανικοβλήθηκαν».

Ο ανεμοστρόβιλος, συνέχισε, «άρπαξε από τις στέγες σπιτιών ηλιακούς θερμοσίφωνες και φωτοβολταϊκά, τα οποία έριξε στο δρόμο σε απόσταση αρκετών μέτρων μακριά, έκοψε τρεις πασσάλους της Αρχής Ηλεκτρισμού, ξερίζωσε δέντρα, ενώ σε σπίτι έπεσε ένας τοίχος».

«Ακόμα από τον ανεμοστρόβιλο υπήρξαν καταστροφές και σε κτηνοτροφικά υποστατικά τα οποία ο άνεμος μετακίνησε μέχρι και 100 μέτρα» είπε και σημείωσε πως «ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα».

Ο κ. Τυρίμου είπε ακόμα ότι «ενημέρωσε για τις καταστροφές τον Επαρχο Λάρνακας ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως και έστειλε σήμερα συνεργεία τα οποία καταγράφουν τις ζημιές και άλλα για καθαρισμό των δρόμων της Κοινότητας από τα αντικείμενα που έριξε ο ανεμοστρόβιλος».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση