ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπό έλεγχο η φωτιά στο δάσος «Πυκνή»

Εφαρμόστηκε το σχέδιο «ΙΚΑΡΟΣ 2»

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης το μεσημέρι του Σαββάτου (27/5), μετά από μεγάλη πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε στην Επαρχία Πάφου και συγκεκριμένα μεταξύ των περιοχών Πυκνής και Κάθηκα. 

Το 24news επικοινώνησε με τον διευθυντή του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπο Αλεξάνδρου, όπου μας είχε αναφέρει ΄πως επρόκειτο για δύσκολη πυρκαγιά λόγω των σφοδρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή.

Η πυρκαγιά μετά από σκληρή μάχη που έδωσαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης τέθηκε υπό έλεγχο, ωστόσο στην περιοχή θα παραμένουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις για τις τελικές κατασβέσεις.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος 2 που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων ενώ για την κατάσβεσή της επιχείρησαν συνολικά 7 πτητικά μέσα, 1 αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, 4 μισθωμένα αεροσκάφη και 2 μισθωμένα ελικόπτερα.

Σημειώνεται πως ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, βρίσκονταν στην περιοχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

Εικόνα Αρχείου

Πυρκαγιά στην Αλάμπρα

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν 16 άτομα του Τμήματος Δασών με 5 πυροσβεστικά οχήματα και 3 άτομα της Πυροσβεστικής ...
 |  ΚΟΙΝΩΝΙΑ