
Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε το πρωί της Τετάρτης τη διαθεσιμότητα της Άννας Αριστοτέλους, Επιτρόπου Ανθρωπιστικών Θεμάτων και Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Άμυνας, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση των διαβαθμισμένων εγγράφων που βρέθηκαν στην κατοικία αρχιδεσμοφύλακα των Κεντρικών Φυλακών.
Μετά τη συνεδρίαση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη το περιεχόμενο των επιστολών της Αστυνομίας Κύπρου ημερομηνιών 18 και 25 Ιουνίου 2025, και αφού ενημερώθηκε από τον Υπουργό Άμυνας για τα καθήκοντα που ασκεί η κα Άννα Αριστοτέλους ως Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Άμυνας, αποφάσισε όπως υποβάλει σύσταση προς την ΕΔΥ για λόγους δημοσίου συμφέροντος, για τερματισμό του αναπληρωματικού διορισμού της κας Αριστοτέλους στο Υπουργείο Άμυνας από 25/6/2025.
Παράλληλα, η αρμόδια Αρχή και σε συνέχεια των πιο πάνω θα υποβάλει σύσταση προς την ΕΔΥ όπως η κα Αριστοτέλους τεθεί σε διαθεσιμότητα».
Σε ερώτηση ο Εκπρόσωπος είπε ότι «έχω αναφερθεί στο ότι θα υποβληθεί σύσταση προς την ΕΔΥ όπως τεθεί σε διαθεσιμότητα. Ασφαλώς αυτό έχει ως επακόλουθο και τα καθήκοντα που ασκεί ως Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων».
Υπενθυμίζεται ότι η κα. Αριστοτέλους, πρώην διευθύντρια των Φυλακών, κλήθηκε στην Αστυνομία για ανακριτική κατάθεση και άσκησε το δικαίωμα σιωπής.