ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σ.Περδίος: Ανοίγουν οι αιθέρες και τα αεροδρόμια 1η Μαρτίου

Χρωματιστός τουρισμός και γκλάμουρ κατασκηνώσεις

Στέλιος Ξιουρής

Προβληματισμένος έως και ανήσυχος παρουσιάζεται ο ΣΑΒΒΑΣ ΠΕΡΔΙΟΣ για την νέα τουριστική σεζόν, αφού όλα βρίσκονται υπό την αίρεση του ιού που κατέστη πλέον πλανητάρχης.

Σημαντική παράμετρος όπως την επεξήγησε ο κ. Περδίος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου είναι ότι από την 1η Μαρτίου ανοίγουν οι αιθέρες και επιτρέπεται να έρχονται τουρίστες από 56 χώρες χωρίς να μπαίνουν καραντίνα και χωρίς να απαγορεύεται η είσοδος σε οποιοδήποτε τουρίστα.

Ωστόσο, πλέον καθίσταται ο ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ των κατηγοριών που καθορίζονται από το Υπουργείο Υγείας σε σχέση με το υγειονομικό τους επίπεδο σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοιού, αφού η πράσινη κατηγορία τουριστών δεν θα χρειάζονται καθόλου τεστ για να εισέρχονται στο κράτος. Η πορτοκαλί κατηγορία θα χρειάζονται την παρουσίαση τεστ που θα γίνει στην χώρα τους, ενώ η κόκκινη θα είναι αναγκαίο να παρουσιάζουν τεστ αρνητικό στον κορωνοιό που διενεργήθηκε στην πατρίδα τους, αλλά και ακόμη ένα που θα γίνεται στα αεροδρόμια της Κύπρου. Αυτονόητο είναι ότι όσοι διαπιστώνονται θετικοί θα μπαίνουν σε καραντίνα για 14 μέρες.

Ο κ. Περδίος φάνηκε να διαφωνεί με το επονομαζόμενο διαβατήριο ταξιδίου, κάτι που όπως επισήμανε είναι σε επίπεδο φιλολογικών συζητήσεων.

Όσον αφορά την στρατηγική του Υφυπουργείου Τουρισμού επισήμανε ότι κινείται σε τρεις πυλώνες. Η προβολή- μάρκετινγκ με την μεγαλύτερη δαπάνη που έγινε ποτέ σε ψηφιακά μέσα. Την αναβάθμιση των υποδομών με τις ειδικές μορφές τουρισμού, όπως η παραμονή τουριστών σε φάρμες, οινοποιεία.

Προς τούτο θα εισαχθεί και ο επονομαζόμενος κατασκηνωτικός τουρισμός, όπου κυρίως νεαροί πλούσιοι προτιμούν να διαμένουν στην φύση. Πρόκειται για νέο είδος τουρισμού που ευδοκιμεί στο εξωτερικό.

Τρίτος πυλώνας είναι η ανταγωνιστικότητα της υπαίθρου και των ακριτικών περιοχών.

Για δε τον τουρισμό στην νέα καλοκαιρινή περίοδο παρουσιάστηκε συγκρατημένος και δήλωσε ότι ακόμη δεν άρχισαν οι κρατήσεις, αφού όλα βρίσκονται υπό την αίρεση του κορωνοιού.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση