ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φωνάζουν οι χειμερινοί κολυμβητές για ρύπανση σε παραλία της Λεμεσού (Pics)

Πρόβλημα σε αγωγό διαπιστώνει το Τμήμα Αλιείας

Της Μαρίας Στυλιανού

Τον τελευταίο καιρό, από τις 16 Ιουνίου μέχρι και σήμερα 01 Ιουλίου, ο «Όμιλος Χειμερινών Κολυμβητών Λεμεσού Ακτή Ολυμπίων» διαμαρτύρεται έντονα για τα λύματα τα οποία φαίνεται ότι υπάρχουν στην παραλία. Μαύροι και ποικιλόχρωμοι αφροί κάνουν την εμφάνιση τους καθημερινά στην παραλία. Όπως καταγγέλλει ο όμιλος ο λόγος ύπαρξης της ρύπανσης στη θάλασσα είναι η διαρροή από τον αγωγό που απορρίπτει νερό στη θάλασσα από ανάπτυξη της περιοχής.

 

Ο Όμιλος Χειμερινών Κολυμβητών εκφράζει την ανησυχία του για το τι είδους υγρό είναι αυτό που απορρίπτεται στην θάλασσα ενώ παράλληλα αναφέρει πως οι μόνοι που μπορούν να κάνουν τον έλεγχο και έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμά τους είναι το Τμήμα Αλιείας. Με σκάφος που διαθέτει το Τμήμα Αλιείας θα μπορέσει να βρεθεί στο σημείο όπου υπάρχει η ρύπανση και να πραγματοποιήσει τις κατάλληλες ενέργειες για ανάλυση του νερού.

Συνεχίζοντας, κάνει λόγο για γαλάζια σημαία που τοποθετήθηκε στην παραλία, λέγοντας ότι δεν πρέπει να λαμβάνονται υπ' όψιν μόνο τα «κολοβακτηρίδια», αλλά και διάφορες άλλες παράμετροι.

Σε επικοινωνία μας με τον Μαρίνο Ιωάννου, Προϊστάμενο του Τμήματος Ναυτικής Υπηρεσίας, μας διαβεβαίωσε ότι από την προηγούμενη Παρασκευή 28 Ιουνίου έχει σταλεί ειδική ομάδα, η οποία έχει κάνει τους απαραίτητους ελέγχους. Όπως μας ανέφερε, διαπιστώθηκε πρόβλημα σε αγωγό, το οποίο ευθύνεται για την διαρροή αυτών των λυμάτων στην θάλασσα. Διεξάγεται έρευνα και στο νερό της θάλασσας όπως και στον αγωγό, για να παρθούν οι απαντήσεις που χρειάζεται.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Ιωάννου γίνονται περιπολίες στην περιοχή και έχουν ζητήσει και από άλλες υπηρεσίες και τμήματα την συνδρομή τους για την επίλυση του προβλήματος. Τέλος, μάς ενημέρωσε για την εκστρατεία που έχει ξεκινήσει από σήμερα για ενημέρωση του κοινού και των σκαφών, όπως και για τους ελέγχους που αναμένεται να διεξαχθούν.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X