ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διαχειρίσιμη η φωτιά στην Άλασσα - Κάηκε μεγάλος αριθμός οχημάτων

Δείτε εικόνες από την πυρκαγιά

24news team

Διαχειρίσιμη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (23/9) σε δύσβατη περιοχή παρά την Κοινότητα Άλασσας.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η φωτιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου 1 1/2 ( ενάμιση) τετραγωνικό χιλιόμετρο από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προστάτευσαν υποστατικά (αποθήκες, πρατήριο πετρελαιοειδών και βιολογικό σταθμό).

Όπως αναφέρει, η πυρκαγιά αυτή την ώρα συνεχίζει να υφίσταται στον σκουπιδότοπο Βατί, με την πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων να καθίσταται δύσκολη και επικίνδυνη, καθώς επίσης και στο υποστατικό ανακύκλωσης παλαιών οχημάτων στο οποίο καίγεται μεγάλος αριθμός οχημάτων.

Οι δυνάμεις κατασβήνουν με μεγάλες ποσότητες νερού και αφρού τα εμπλεκόμενα στην πυρκαγιά οχήματα, προστατεύουν το υποστατικό διαχείρισης της ανακύκλωσης και η εταιρεία καθ’ υπόδειξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετακινεί οχήματα που δεν ενεπλάκησαν σε ασφαλή χώρο.

Επιπρόσθετα, δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν να επιχειρούν στον υπαίθριο χώρο για πλήρη οριοθέτηση της πυρκαγιάς, κατάσβεση μικρών εστιών και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Σύμφωνα με τον κο Κεττή, οι δυνάμεις θα επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας.

Σημειώνεται ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν εννέα πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και οκτώ πυροσβεστικά οχήματα και ένας προωθητής γαιών από το Τμήμα Δασών. Η Πολιτική Άμυνα απέστειλε 2 Φ.Π.Μ, ενώ η Επαρχιακή Διοίκηση ένα προωθητή γαιών.

Στη προσπάθεια κατάσβεσης συνέβαλε η Εθελοντική ομάδα Support CY με δύο πυροσβεστικά οχήματα, ενώ επίγειες δυνάμεις διέθεσε και η Αστυνομία. 

Ακόμη, κινητοποιήθηκαν εννέα εναέρια μέσα, τέσσερα αεροσκάφη, δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα, δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων και ένα ελικόπτερο ΜΑΕΠ για εναέριο συντονισμό.

Να τονιστεί ότι ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «ΙΚΑΡΟΣ 2».

Ο Διευθυντής Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβη στην πυρκαγιά για υποστήριξη του συντονισμού που ασκείται από τον Επαρχιακό Υπεύθυνο Πυροσβεστικών Σταθμών Λεμεσού.

Κακόβουλη η φωτιά λέει ο κοινοτάρχης Άλασσας

Τη βεβαιότητα ότι η μεγάλη πυρκαγιά παρά την κοινότητα του τέθηκε κακόβουλα, εξέφρασε ο κοινοτάρχης Άλασσας Αιμίλιος Τοφαλλής.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ είπε πως σε περίπου ενάμιση μήνα καταγράφηκαν τέσσερις πυρκαγιές στην περιοχή και «είναι λυπηρό, διότι είναι σκόπιμες οι πυρκαγιές, δεν είναι που μόνες τους, δηλαδή δεν πιστεύω ότι είναι από ανθρώπινες δραστηριότητες, πρέπει να είναι κακόβουλες οι πυρκαγιές».

Από τη φωτιά, συνέχισε, επηρεάστηκαν κάποια υποστατικά και αρκετός κόσμος ταλαιπωρείται, «είναι κάτι το παράλογο».

Άνοιξε ο δρόμος Λεμεσού - Άλασσας

Αναφορικά με προηγούμενη ανακοίνωση που αφορούσε το δρόμο Λεμεσού - Άλασσας ο οποίος ήταν κλειστός λόγω καπνών απο την πυρκαγιά, αυτός έχει ανοίξει και η τροχαία κίνηση διεξάγεται ομαλά.

Προτρέπονται οι οδηγοι να είναι προσεκτικοί.

Προληπτική διακοπή ρεύματος λόγω της πυρκαγιάς

Σε προληπτική διακοπή ρεύματος στις πιο κάτω περιοχές (Πίνακας) προχώρησε η ΑΗΚ λόγω της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με της Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία τους ζήτησε να διακόψουν προσωρινά την παροχή ρεύματος στις συγκεκριμένες περιοχές για να μπορεί να επιχειρήσει ευκολότερα στην κατάσβεση της φωτιάς.

Όπως μας ανέφερε, βρίσκονται σε συνεχή συνεννόηση με τις υπηρεσίες στην περιοχή, ενώ συνεργείο της ΑΗΚ μετέβη για έλεγχο τυχόν βλαβών από τη φωτιά. Μέχρι στιγμής, δεν παρατηρήθηκε οποιαδήποτε ζημιά στους πασσάλους ηλεκτροδότησης.

 

Βίντεο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X