ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πύλη Εμβολιασμού: Σε τέσσερα λεπτά έκλεισαν όλα τα ραντεβού με Pfizer

Η Πύλη Εμβολιασμού θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 8 το βράδυ

Ανάρπαστα έχουν γίνει τα εμβόλια Pfizer κατά της COVID-19. Όπως πληροφορείται η «Κ» σε χρονικό διάστημα τεσσάρων λεπτών, οπότε και άνοιξε η Πύλη Εμβολιασμού, έκλεισαν όλα τα διαθέσιμα ραντεβού που αφορούν στο συγκεκριμένο εμβόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι η Πύλη Εμβολιασμού έχει ανοίξει στις 8 το πρωί του Σαββάτου (10/4) για τα άτομα ηλικίας 57 και 58 ετών μόνο με διαθέσιμα 15,000 ραντεβού στα Εμβολιαστικά Κέντρα που λειτουργούν παγκύπρια. Για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (59 ετών και άνω) η Πύλη Εμβολιασμού δεν θα είναι διαθέσιμη στην παρούσα φάση.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας η αλλαγή στον προγραμματισμό γίνεται με στόχο να συνεχιστεί η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και λόγω της μη επίλυσης προς το παρόν των τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν στην Πύλη Εμβολιασμού. Σημειώνεται δε πως στο εξής και μέχρι να επιλυθούν τα τεχνικά ζητήματα από το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, η διάθεση των ραντεβού θα γίνεται μόνο για νέες ηλικιακές ομάδες που θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων.

Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι η επαναφορά το συντομότερο δυνατό της προηγούμενης διαδικασίας, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα και στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δεν έχουν προβεί σε προγραμματισμό του εμβολιασμού τους, να το πράξουν.

Η Πύλη θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 8 το βράδυ. 

ΠΗΓΗ: kathimerini.com.cy

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση