ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πώς θα «χτυπήσει» την Κύπρο η κακοκαιρία;

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

24news team

Κακοκαιρία θα «χτυπήσει» την Κύπρο, ωστόσο, όπως διευκρίνισε στο 24News ο Ανώτερος Μετεωρολογικός Λειτουργός, Μιχάλης Μούσκος, «δεν πρόκειται ακριβώς για την κακοκαιρία ‘’Gaia’’, αλλά για ένα οργανωμένο χαμηλό βαρομετρικό, με κέντρο το Αιγαίο. Αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή από απόψε μετά τα μεσάνυκτα μέχρι και την Τετάρτη το βράδυ (περίπου)».

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα παράλια. Στην ατμόσφαιρα αρχικά πιθανό να παρατηρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Το βράδυ ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές, με ενδεχόμενο καταιγίδας, αλλά σταδιακά, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικά τα φαινόμενα πιθανό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, με τα φαινόμενα πιθανό να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή και χιόνι. Από το απόγευμα και μετά, το σύστημα υποχωρεί ανατολικά και τα φαινόμενα σταδιακά εξασθενούν. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά τοπικά στα προσήνεμα παράλια λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος.

Η θερμοκρασία μέχρι το Σάββατο αναμένεται να σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση