ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πτώμα Αθηένου: Καταδίκη για τον ένα συνεργό, αθωώθηκε ο άλλος

Δικάζεται για φόνο εκ προμελέτης ο δράστης

24news team

Σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών καταδικάστηκε ο ένας εκ των δύο προσώπων που συνελήφθησαν ως συνεργοί του 32χρονου Αιγύπτιου που σκότωσε την πρώην σύντροφό του και την έθαψε σε χωράφι στην Αθηένου, ενώ το άψυχο σώμα της εντοπίστηκε μήνες μετά. Το δεύτερο πρόσωπο, που αφέθηκε ελεύθερο αφού αναστάλθηκε η ποινική δίωξή του, ήταν αυτός που ισχυρίστηκε ότι νόμιζε πως πήγαν να θάψουν σκύλο στο χωράφι. Το εν λόγω πρόσωπο, φαίνεται να μην είχε εμπλοκή στην υπόθεση. 

Ο 39χρονος στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης, είναι το πρόσωπο που αποκάλυψε στις Αρχές την ύπαρξη πτώματος σε χωράφι στην Αθηένου, ενώ όπως ισχυρίστηκε δεν γνώριζε από την αρχή για τον φόνο, αλλά το έμαθε αργότερα από γεγονότα που συνέβησαν, λέγοντας μάλιστα ότι ο 32χρονος τον απειλούσε.

Το πτώμα της άτυχης 38χρονης Ουκρανής θυμίζουμε ότι εντοπίστηκε τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των εμπλεκομένων ο φόνος διαπράχθηκε 6-7 μήνες προηγουμένως. Ο 32χρονος πρώην σύντροφός της και δολοφόνος, δικάζεται για υπόθεση φόνου εκ προμελέτης.

Ο 32χρονος μάλιστα, φέρεται να είχε εγκαταλείψει τις Ελεύθερες περιοχές και να μετέβη στα κατεχόμενα μετά τη διάπραξη του φόνου, με σκοπό να γλιτώσει την τιμωρία, ωστόσο τον Φεβρουάριο, επέστρεψε.

Για την επιβολή ποινής στον 39χρονο, λήφθηκε υπόψη η συνεργασία του με τις Αρχές ως προς την εξιχνίαση του εγκλήματος, αλλά και το ότι δεν γνώριζε εξ αρχής για τον φόνο, αλλά ενήργησε υπό το καθεστώς φόβου όταν βοήθησε τον 32χρονο χωρίς να έχει προσχεδιάσει οτιδήποτε.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι Αρχές από το πρωί της Τρίτης (23/3) όταν λήφθηκε πληροφορία από την Αστυνομία και ανέφερε ότι εντοπίστηκε νεκρό πρόσωπο σε χωράφι στα σύνορα Αθηένου - Λουρουτζίνας.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου, οι Ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, αλλά και μέλη των Ηνωμένων Εθνών αφού το σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα γυναίκας, εμπίπτει στη νεκρή ζώνη.

Λίγο αργότερα, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη προσώπου για την υπόθεση, αφού μετά από σοβαρότατες ενδείξεις, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της γυναίκας, επήλθε έπειτα από έγκληματική ενέργεια.

Η σύλληψη 32χρονου για φόνο εκ προμελέτης:

Μετά από εντατικές έρευνες η Αστυνομία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον 32χρονου Αιγυπτιακής καταγωγής, το οποίο εκτέλεσε άμεσα, αφού ο ύποπτος εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Λευκωσία.

Από τις εξετάσεις, προκύπτει επίσης ότι η εγκληματική ενέργεια, διαπράχθηκε αλλού και ο θύτης μετέφερε το άψυχο σώμα του θύματός του στο σημείο όπου εντοπίστηκε, αργότερα.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, ο 32χρονος φέρεται να είχε ερωτικές σχέσεις με την άτυχη γυναίκα.

Εναντίον του 32χρονου, διερευνάται υπόθεση φόνου εκ προμελέτης. 

Η «κρυψώνα» πριν το χωράφι:

Η σορός της άτυχης γυναίκας αν και εντοπίστηκε την Τρίτη (23/3) ο θάνατός της φαίνεται να επήλθε μήνες προηγουμένως.

Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε, το έγκλημα φέρεται να διαπράχθηκε πριν από μήνες στη Λευκωσία και η σορός της άτυχης γυναίκας, να ήταν κρυμμένη σε υπόνομο στη περιοχή Αγλαντζιάς πριν μεταφερθεί στο χωράφι όπου εντοπίστηκε.

Τα κλειστά κυκλώματα και η σύλληψη συνεργών:

Στη σύλληψη ακόμα δύο προσώπων ηλικίας 31 και 36 ετών, προχώρησε η Αστυνομία. Οι δύο συνελήφθησαν για την διάπραξη των αδικημάτων συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και συνέργεια μετά τη διάπραξη εγκληματικής ενέγειας.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας που διερευνά την υπόθεση, έφτασε στα ίχνη τους έπειτα από αξιολόγηση όλων των στοιχείων και μελέτη βίντεο από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης. 

Πήγαν ξανά στο χωράφι

Οι τρεις ύποπτοι, οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου για εξασφάλιση διατάγματος προσωποκράτησης μετά τη σύλληψή τους. Όπως ακούστηκε στην αίθουσα του Δικαστηρίου, οι ύποπτοι αφότου έθαψαν την σορό στο χωράφι, αργότερα επέστρεψαν εκεί έχοντας μάλιστα στην κατοχή τους καυστικό οξύ. Σκοπός τους φαίνεται να ήταν το κάψιμο της σορού. 

Το έγκλημα, φαίνεται να διαπράχθηκε περίπου 6 μήνες προηγουμένως. 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση