ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠτΔ: Η κοινωνική δράση της ΟΠΑΠ ενισχύει τους σχεδιασμούς της Πολιτείας

Ο Πρόεδρος συνεχάρη προσωπικά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ Κύπρου, Δημήτρη Αλετράρη

ΚΥΠΕ

Η συνολική κοινωνική δράση του ΟΠΑΠ ενισχύει τους σχεδιασμούς και τα προγράμματα της Πολιτείας, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην εκδήλωση απολογισμού της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του ΟΠΑΠ για την τριετία 2020-2022, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στον ΘΟΚ.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η ΟΠΑΠ Κύπρου έχει πείσει με τη διαχρονική συνέπειά της και την υπερήφανη υποστήριξή της ότι τις δράσεις της προς όφελος της κυπριακής κοινωνίας δεν τις υπαγορεύει η όποια θεσμική ή διαδικαστική υποχρέωση, αλλά ο απόλυτος σεβασμός προς την κυπριακή κοινωνία. "Αυτός ο σεβασμός διέπει την όλη στρατηγική προσέγγιση της ΟΠΑΠ, η οποία εκφράζει τις δράσεις της συστηματικά και με συνέπεια στη βάση και της ιεράρχησης των αναγκών της κοινωνίας και των πολιτών της, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαιτερότητες της κάθε εποχής", σημείωσε.

Η δράση της ΟΠΑΠ Κύπρου ενισχύει τους σχεδιασμούς της Πολιτείας στους τομείς της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και του αθλητισμού, ανέφερε ο Πρόεδρος, σημειώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο καταδεικνύεται η σημαντικότητα του ρόλου της εταιρείας στην γενικότερη οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα στον τόπο. "Αδιαμφισβήτητα έχετε διαχρονικά επιδείξει υψηλό αίσθημα ευθύνης εν μέσω δύσκολων συγκυριών για την Κύπρο. Σας διαβεβαιώνω ότι η Πολιτεία αναγνωρίζει την προσφορά σας και τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό στο έργο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που επιτελεί η ΟΠΑΠ Κύπρου", είπε.

Ο απολογισμός των δράσεων της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την τριετία 2020-2022 θα μπορούσε αναλογικά να είναι και απολογισμός της ίδιας της Πολιτείας και της Κυβέρνησης, σημείωσε ο Πρόεδρος, αφού ένα σημαντικό ποσοστό των δράσεων της ΟΠΑΠ ενίσχυσε ουσιαστικά ή και αναπλήρωσε κυβερνητικούς σχεδιασμούς, υπογράμμισε. Ανάμεσα στις κορυφαίες δράσεις την περίοδο αυτή ήταν η ανέγερση, σε ελάχιστο χρόνο, της Νέας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, σημείωσε.

Απαριθμώντας τις δράσεις της ΟΠΑΠ αυτή την τριετία, ο Πρόεδρος σημείωσε ότι η εταιρεία θωράκισε με εξοπλισμό τους επαγγελματίες υγείας, προσέφερε ένα υπερσύγχρονο σύστημα ολοκληρωμένης διαγνωστικής απεικόνισης, ενισχύοντας τα κρατικά νοσηλευτήρια με τεχνολογίες αιχμής. Έστησε γέφυρα ζωής για τα πρόωρα νεογνά με την εξασφάλιση ενός εξειδικευμένου νεογνολογικού και παιδιατρικού ασθενοφόρου προς την Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Υπουργείου Υγείας.

Ακόμα, η ΟΠΑΠ ενίσχυσε περαιτέρω το Σύστημα Υγείας, προσφέροντας ένα σύγχρονο σύστημα Απεικόνισης Μαγνητικού Συντονισμού (MRI) για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ενώ πρόσφερε νέα υπερσύγχρονα μαστογραφικά συστήματα, ευνοώντας αποδοτικότερα και σαφώς καλύτερα αποτελέσματα στη διάγνωση και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Επιπλέον, ανέλαβε την πλήρη ανακαίνιση του Κέντρου Ημέρας Στήριξης Ατόμων του Συνδέσμου Στήριξης Ατόμων με Άνοια του Συνδέσμου «Ιθάκη».

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι η ΟΠΑΠ Κύπρου στηρίζει επίσης θεσμικά φορείς κοινωνικής αρωγής, όπως το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, τον ΠΑΣΥΚΑΦ, τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμέρικος Αργυρίου», τον Σύνδεσμο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», αλλά και το Κέντρο Αίματος, ενισχύοντας τον στόλο οχημάτων, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από την ενιαία και παγκύπρια διαχείριση της αιμοδοσίας.

Ενισχύοντας τον Πολιτισμό, η ΟΠΑΠ στήριξε το Διεθνές Φεστιβάλ «Κύπρια», το Φεστιβάλ Λευκωσίας, τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και πολλούς άλλους πολιτιστικούς φορείς, συλλόγους και εκδηλώσεις στις πόλεις και την ύπαιθρο, πρόσθεσε ο Πρόεδρος, σημειώνοντας ακόμα ότι στις περιβαλλοντικές ευαισθησίες της εταιρείας περιλαμβάνονται η δημιουργία πάρκων και η θεσμοθετημένη συμμετοχή σε προγράμματα αναδάσωσης.

Στους τομείς της Παιδείας και του Αθλητισμού, η συμβολή της ΟΠΑΠ Κύπρου στη λειτουργία των Μουσικών, αλλά και των Αθλητικών Σχολείων, καθώς επίσης και η ανταπόκρισή της σε ανάγκες των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων είναι ουσιαστική, ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ακόμα ότι η εταιρεία, αναβαθμίζοντας τη συνεργασία της με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, έχει στηρίξει τους Κύπριους αθλητές τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο όσο και σε μεγάλες ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις. Ακόμα, το σύνολο σχεδόν των αθλητικών Ομοσπονδιών, Εθνικών Ομάδων, Σωματείων και εκδηλώσεων καθώς και οι σχεδιασμοί του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, στηρίζονται από την ΟΠΑΠ Κύπρου, ανέφερε ο Πρόεδρος, προσθέτοντας και την προσφορά της ΟΠΑΠ για κάλυψη των αναγκών των στρατευμένων, αναβαθμίζοντας γυμναστήρια και προσφέροντας αθλητικό υλικό.

Ο Πρόεδρος συνεχάρη προσωπικά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ Κύπρου, Δημήτρη Αλετράρη, για τη σημαντική δουλειά που επιτελεί, ενώ σημείωσε ότι η πολύπλευρη δράση της ΟΠΑΠ "επιδεικνύει διαχρονικά απόλυτο σεβασμό προς τις προτεραιότητες και τις διαδικασίες της Πολιτείας, της Κυβέρνησης. Υπάρχει συνεχής συνεργασία και συνεννόηση με Υπουργεία και Κρατικούς Φορείς ώστε να αξιολογούνται και να ιεραρχούνται οι ανάγκες, στις οποίες θα εκδηλωθεί η Εταιρική Υπευθυνότητα της ΟΠΑΠ Κύπρου".

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, Δημήτρης Αλετράρης, αναφερόμενος στη φιλοσοφία της δράσης της ΟΠΑΠ Κύπρου τα τελευταία τρία χρόνια, υπογράμμισε την προστασία της υγείας και της ασφάλειας της κοινωνίας, τη συνεργασία με την Πολιτεία ώστε να επισημανθούν, να ιεραρχηθούν και να υλοποιηθούν οι προτεραιότητες αναγκών, ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας, του πολιτισμού, της παιδείας, του αθλητισμού και της κοινωνίας.

"Παρευρεθήκαμε με συνέπεια δίπλα στους ανθρώπους του τόπου, σύμμαχοι στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και τις ανατροπές που επιφύλαξε η τελευταία τριετία", κατέληξε ο κ. Αλετράρης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο διεθνούς φήμης Κύπριος βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης, ενώ παρευρέθηκαν Κύπριοι πρωταθλητές, Υπουργοί, βουλευτές και άλλοι αξιωματούχοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X