ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απόπειρα φόνου με φόντο την προστασία - «Το κέντρο θα αλλάξει χέρι»

Αύριο η απόφαση του Δικαστηρίου για την οκταήμερη κράτηση

Αλυσιδωτές είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (3/11) έξω από γνωστό νυχτερινό κέντρο της πρωτεύουσας στην περιοχή της Έγκωμης.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας το πρωί της Τετάρτης (6/11), άλλα δύο πρόσωπα ηλικίας 49 και 37 ετών, τα οποία παραδόθηκαν την Τρίτη (5/11) και συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι: Απόπειρα φόνου, συνωμοσία για φόνο, μεταφορά όπλου, μεταφορά εκρηκτικών υλών και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, οι δύο ύποπτοι, μετά από μαρτυρία που εξασφάλισαν οι αρχές, φαίνεται να εισήρθαν στην κουζίνα για άγνωστο λόγο και πιθανόν να έχουν κρύψει εκεί το πιστόλι, το οποίο αναζητείται.

Να σημειωθεί ότι θα γίνουν αναγνωρίστηκες παρατάξεις.

Όσον αφορά στο αδίκημα της εγκληματικής ομάδας αναμένεται να γίνει οικονομική έρευνα, ενώ από τα κλειστά κυκλώματα φαίνονται κι άλλα πρόσωπα, τα οποία αναζητούνται για μαρτυρία ή εμπλοκή τους στο περιστατικό.

Στο υλικό από τις κάμερες ο δεύτερος ύποπτος φαίνεται να πηγαίνει προς το επεισόδιο, ενώ αναφορά έγινε και στο γεγονός ό,τι τις προηγούμενες μέρες, απειλούσαν τους διαχειριστές λέγοντάς τους, «το κέντρο θα αλλάξει χέρι».

Ο πρώτος ύποπτος δεν φαίνεται να ήταν παρών στο επεισόδιο με τον πυροβολισμό αλλά ήταν παρών στην προηγούμενη συμπλοκή.

Ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου έξω από το οποίο διαπράχθηκε η αιματηρή συμπλοκή θα κληθεί εκ νέου για κατάθεση, αφού όπως σημειώθηκε από τον μάρτυρα ενώπιον δικαστηρίου, «ο ιδιοκτήτης φαίνεται να επηρεάστηκε από δημοσίευμα».

Ο μάρτυρας ερωτήθηκε από τον συνήγορο του δεύτερου υπόπτου, «ποια είναι η σχέση των δύο υπόπτων με το μαγαζί;» και απάντησε ότι, «η Αστυνομία γνωρίζει ότι ήταν θαμώνες όμως διερευνούμε κι άλλα ενδεχόμενα».

Το Δικαστήριο θα απαντήσει αύριο Πέμπτη (7/11) για το κατά πόσον θα κάνει αποδεκτό το αίτημα της Αστυνομίας για οκταήμερη κράτηση των δύο υπόπτων, οι οποίοι τελούν υπό κράτηση μέχρι και την ανακοίνωση της απόφασης. 

 


Ο φερόμενος ως δράστης

Το πρωί της Τρίτης (5/11) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο 44χρονος φερόμενος ως δράστης, κάτοικος χωριού της επαρχίας Λάρνακας και ακόμα ένα πρόσωπο ηλικίας 50 ετών κάτοικος της επαρχίας Αμμοχώστου.

Το Δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα της Αστυνομίας για οκταήμερη κράτηση των δύο υπόπτων για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί την Κυριακή (3/11), για διευκόλυνση των ανακρίσεων, άλλα δύο πρόσωπα. Πρόκειται για 42χρονο και 43χρονο, οι οποίοι οδηγήθηκαν την Δευτέρα (4/11) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο και εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Στην απόπειρα φόνου τραυματίστηκαν δύο αδέλφια από τη Συρία. Ο ένας, ηλικίας 30 χρόνων, δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι και η κατάσταση της υγείας περιγράφεται ως εξαιρετικά κρίσιμη.

Ήθελαν να αναλάβουν την προστασία και την διαχείριση του μαγαζιού

Σύμφωνα με τρεις μαρτυρίες που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, ο 44χρονος φερόμενος ως δράστης, ο 42χρονος και ακόμη δύο πρόσωπα, το τελευταίο χρονικό διάστημα ασκούσαν πίεση στους ιδιοκτήτες και διαχειριστές του εν λόγω νυχτερινού κέντρου, με σκοπό να αναλάβουν την προστασία και τη διαχείριση του μαγαζιού.

Όπως ακούστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου την Δευτέρα (4/11), την τελευταία εβδομάδα απειλούσαν το προσωπικό ότι θα απολυόταν από τις εργασίες του για να αναλάβουν τη διαχείριση μέλη προσκείμενα στους υπόπτους. Το βράδυ του Σαββάτου 2/11 με ξημερώματα Κυριακής 3/11, ο 42χρονος μαζί με άλλα άτομα, μετέβησαν στο εν λόγω κέντρο, όπου ανέφεραν στους υπαλλήλους επιτακτικά, ότι θα αναλάμβαναν εκείνοι την προστασία του κέντρου και παρέμειναν στο μέρος, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να υποκύψουν στις πιέσεις και απειλές και να αποχωρήσουν.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση