ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προσοχή! Κίνδυνος από ηλεκτρικές συσκευές (Pics)

Δείτε αναλυτικά

Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι έχει εντοπίσει στην αγορά τα προϊόντα που φαίνονται εδώ, τα οποία δεν συμμορφώνονται με τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας της οδηγίας για τον Ηλεκτρολογικό Εξοπλισμό Χαμηλής Τάσης (LVD), αφού εμπερικλείουν ουσιαστικούς κινδύνους ασφάλειας για τον χρήστη. Ως εκ τούτου, ο κατασκευαστής έχει προβεί σε εθελοντική απόσυρσή τους από την αγορά.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει σημείο πώλησης τέτοιων προϊόντων ή χρειάζεται επιπρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις να επικοινωνεί με το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών στο τηλέφωνο 22800514 είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση msa@ems.mcw.gov.cy είτε στο φαξ 22348202.

Προτρέπονται οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα να μην τα χρησιμοποιούν και να τα επιστρέψουν άμεσα στον πωλητή, δηλαδή στο κατάστημα από το οποίο τα έχουν προμηθευτεί.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον περί Προστασίας του Καταναλωτή Νόμο του 2021, σε περίπτωση αγοράς μη ασφαλούς προϊόντος, ο καταναλωτής δικαιούται αντικατάσταση του προϊόντος, ώστε το προϊόν να είναι σύμφωνο προς τους όρους της σύμβασης πώλησης. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε ο καταναλωτής δικαιούται να υπαναχωρήσει, δηλαδή να επιστρέψει το προϊόν στον πωλητή και να λάβει πίσω το πλήρες ποσό που πλήρωσε. Υπενθυμίζεται ότι τα πιο πάνω δικαιώματα ισχύουν για περίοδο δύο ετών από την αρχική παράδοση του προϊόντος στον καταναλωτή και ότι την αποκλειστική ευθύνη έναντι του καταναλωτή έχει πάντα ο τελικός πωλητής.

Στην περίπτωση που ο πωλητής αρνείται να ανταποκριθεί στα πιο πάνω δικαιώματα του καταναλωτή, καλείται ο καταναλωτής να υποβάλει γραπτώς το παράπονο του μέσω της ιστοσελίδας της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή www.consumer.gov.cy.

 (ΕΠ/ΕΧΡ)

 

Προϊόν   ·     Κατηγορία: Συσκευές κουζίνας ·     Είδος: Βραστήρας ·     Εμπορική επωνυμία: utilissimi ·     Κατασκευαστής: POP LIFE ELECTRIC SHOPS LTD ·     Μοντέλο: LJ-15-15B ·     Χαρακτηριστικά: 220-240 V, 1500 W, 50/60Hz ·     Χώρα κατασκευής: Κίνα  
   
Κίνδυνος: Τραυματισμός (κοψίματα στα δάκτυλα)    
     

   

Προϊόν   ·       Κατηγορία: Συσκευές κουζίνας ·       Είδος: Ψηστιέρα για σάντουιτς (Sandwichmaker) ·       Εμπορική επωνυμία:SOKANY
  • Μοντέλο: KJ-108
  • Χαρακτηριστικά: 220-240 V, 750 W, 50/60 Hz
  • Χώρα κατασκευής: Κίνα
  • Εισαγωγέας: TASSOS TROULLIDES LTD

 

 

 

 Κίνδυνος:         Ελαφρά εγκαύματα

 

 

 

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X