ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Προς τοπικό λοκτάουν στα κατεχόμενα

Διαδικτυακά η εκπαίδευση

Πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας ή αλλιώς, λοκντάουν, στις περιοχές Λευκωσίας και Κερύνειας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, προανήγγειλε ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί, ενώ οι τελικές αποφάσεις της ανώτερης επιτροπής λοιμωδών/μεταδοτικών ασθενειών του «υπουργείου» του αναμένονται να εγκριθούν ως μέτρα και να ανακοινωθούν από το «υπουργικό συμβούλιο» εντός της ημέρας.

Επίσης, ο «υπουργός παιδείας», Ολγκούν Αμτζάογλου ανακοίνωσε ότι από αύριο θα αρχίσει η εξ αποστάσεως (on line) εκπαίδευση για όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Σύμφωνα με τον ίδιο, χθες, πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των σχολείων μετά από 3 εβδομάδες που ήταν κλειστά, το 28% των μαθητών, δεν προσήλθαν για μάθημα.

Όπως ανέφερε, 11.500 μαθητές και 1.100 εκπαιδευτικοί δεν προσήλθαν χθες στις τάξεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα κρούσματα εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Κερύνειας όπου τις τελευταίες 20 ημέρες καταγράφηκαν 205 περιστατικά και στην περιοχή της Λευκωσίας 117 κρούσματα.

Η επιτροπή των επιδημιολόγων του «υπουργείου υγείας», όπως και το «υπουργικό συμβούλιο», συνεδρίασαν και χθες, χωρίς όμως να καταλήξουν σε τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, οι τ/κ εφημερίδες σήμερα αναφέρουν ότι η επιτροπή πρότεινε όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νύχτες που αρχίζει από τις 22.00 να ξεκινά στις 20.00 και στις περιοχές Λευκωσίας και Κερύνειας, οι είσοδοι – έξοδοι να γίνονται ελεγχόμενα.

Στις προτάσεις της επιτροπής περιλαμβανόταν και ο τερματισμός των μαθημάτων με φυσική παρουσία σε όλα τα «κρατικά» και ιδιωτικά σχολεία δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης και η διεξαγωγή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέχρι της 10 Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση