ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προς άνοιγμα τα νηπιαγωγεία... στο περίμενε οι γάμοι!

Εν αναμονή των αποφάσεων του Υπουργικού

Συνεδριάζει σήμερα στις 9.30πμ το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, για να λάβει τις τελικές αποφάσεις ενόψει της τρίτης φάσης της άρσης των περιορισμών.

Μιλώντας μετά τη σύσκεψη που είχαν χθες στο Προεδρικό μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής, ανέφεραν ότι η έναρξη της τρίτης φάσης τοποθετείται εντός Ιουνίου, ενώ συζήτησαν και το ενδεχόμενο επίσπευσης ορισμένων μέτρων που ήταν προγραμματισμένα για αργότερα.

Το μέλος της επιστημονικής ομάδας, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Μαρία Κολιού, ανέφερε ότι θα λειτουργήσουν τα γυμναστήρια, υπό αυστηρές όμως προϋποθέσεις.

Για το θέμα της τέλεσης γάμων, η κ. Κολιού παρέπεμψε από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Σε ό,τι αφορά τα νηπιαγωγεία ανέφερε ότι θα επαναλειτουργήσουν σύντομα «νομίζω στις 9 [Ιούνιου]» και σε κάθε περίπτωση κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνη, αλλά υπό προϋποθέσεις.

Το μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής, Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας, Πέτρος Καραγιάννης, ρωτήθηκε κατά πόσο θα ανοίξουν τα οδοφράγματα εντός Ιουνίου και είπε ότι «δεν είναι δική μας απόφαση», ενώ ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε πληροφόρηση για την τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας με την αντίστοιχη επιδημιολογική ομάδα.

Σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, είχε πει μετά τη σύσκεψη, χθες, ότι σήμερα θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις σε σχέση με την επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων, ενώ τα ειδικά σχολεία θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν από την επόμενη βδομάδα.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, η τρίτη φάση που αφορά την περίοδο 9η Ιουνίου - 13 Ιουλίου περιλαμβάνει την έναρξη λειτουργίας των αεροδρομίων, λιμανιών, θεάτρων και σινεμά ανοιχτού χώρου, γυμναστηρίων και καλοκαιρινών προγραμμάτων σχολών ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X