ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προκάλεσε αντιδράσεις η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή με... τις απόψεις της!

Δέχθηκε σχόλια στο Twitter

24news team

Η εισβολή στην Ουκρανία, από τον Ρωσικό στρατό είναι σε εξέλιξη και πλέον φτάσαμε να θρηνούμε θύματα, από άμαχο πληθυσμό. Οι ηγέτες των δύο χωρών, φαίνεται να οδεύουν προς το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ωστόσο τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο μέχρι στιγμής.

Το πρωί της Κυριακής (27/2) η κα. Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, διπλωμάτης και πολιτικός η οποία διετέλεσε και Υπουργός Εξωτερικών και Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων στη Κύπρο, θέλησε να τοποθετηθεί για τα γεγονότα, συγκρίνοντάς τα με τα όσα ζήσαμε στο νησί μας υπό τους Τούρκους, ωστόσο φαίνεται ότι οι τοποθετήσεις της προκάλεσαν αντιδράσεις.

Στις αναρτήσεις της αναφέρει: 

Εδώ και μέρες σε πολλές δημόσιες παρεμβάσεις μου, τοποθετήθηκα ανεπιφύλακτα καταδικάζοντας Ρωσική εισβολή εναντίον Ουκρανίας. Ως χωρα που ζούμε ακόμα συνέπειες ίδιας εισβολής και κατοχής εκ μέρους Τουρκίας έχουμε υποχρέωση να προασπιστούμε παγκόσμιες αρχές που παραβιάζονται κατάφωρα.  Τουρκία τελευταία 48 χρόνια έμεινε δυστυχώς ατιμώρητη για παρανομίες και εγκλήματα στην Κύπρο.Ρωσία αντιγράφει κάθε ενέργεια Τουρκίας. Όμως διεθνής κοινότητα τιμωρεί,όπως πρέπει, παραδειγματικά Ρωσία! Καιρός απαιτήσουμε όλοι εγκληματίες τιμωρούνται ισάξια για να υπάρχει αξιοπιστία! Έχω επίσης εκφράσει επανειλημμένα την άποψη οτι σε Παγκόσμιο επίπεδο πάσχουμε από έλλειψη ηγετών κ ότι οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία αποτελούν παταγώδη αποτυχία διεθνους διπλωματίας. ΟΗΕ και διεθνείς Οργανισμοί ανύπαρκτοι! Αν είχαμε πραγματικούς ηγετες θα αποφευγόταν κρίση. Προειδοποίησα επίσης για τυχόν νέα τετελεσμένα από πλευράς Τουρκίας, όπως προσάρτηση κατεχόμενων ή ολοκληρωτικό άνοιγμα κ εποικισμό Βαρωσίων, εκμεταλλευόμενη επικεντρωμένη προσοχή όλης διεθνούς κοινότητας στο Ουκρανικό, ατιμωρησία της τα τελευταία 48χρόνια κ ζωτικό ρόλο στο ΝΑΤΟ.

Οι αντιδράσεις 

Οι πιο πάνω τοποθετήσεις της κας. Μαρκουλλή, προκάλεσαν αντιδράσεις σε χρήστες του μέσου δικτύωσης, οι οποίοι σχολίασαν αρνητικά την εμπλοκή της ίδιας σε Δ.Σ. τράπεζας που είναι μέλος του Ομίλου VTB, του κορυφαίου διεθνούς ομίλου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ρωσικής καταγωγής.

Μάλιστα, οι χρήστες του εν λόγω μέσου, μεταξύ άλλων ζητούν την παραίτησή της από την συγκεκριμένη θέση για λόγους αξιοπρέπειας.

Δείτε τις αναρτήσεις 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X