ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόεδρος συριακής κοινότητας: «Αυτή η γη μας χωράει όλους»

Ο Πρόεδρος Συριακής Κοινότητας Κύπρου, σε μακροσκελές κείμενό του αναφέρθηκε στην κοινότητα των Σύρων λέγοντας πως είναι εργατικός λαός και τίμιος

24news team

Για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο, τοποθετήθηκε μέσω ανάρτησής του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Θάπετ Αμπάρα.

Ο Πρόεδρος Συριακής Κοινότητας Κύπρου, σε μακροσκελές κείμενό του αναφέρθηκε στην κοινότητα των Σύρων λέγοντας πως είναι εργατικός λαός και τίμιος, ενώ σημείωσε πως η Πολιτεία σφάλει στη διαχείριση του μεταναστευτικού, αφού δεν υποστηρίζει την ενσωμάτωση.

Ο κος Αμπάρα σημείωσε πως «σκάρτα στοιχεία υπάρχουν παντού, αλλα θα πρέπει να απομονωθουν,» ενώ τόνισε πως «Κανείς δεν θέλει να δει συνέχεια στα γεγονότα. Αυτή η γη μας χωράει όλους.»

Δείτε την ανάρτησή του:

Αυτές τις φωτεινές νύχτες εκτυλίχθηκαν σκοτεινά γεγονότα στον τόπο μας.
Στη δεύτερη χώρα μας.
Σ αυτήν που ήρθαμε να απαλύνουμε τις πληγές μας μέχρι ο δρόμος του γυρισμού να ναι και πάλι ασφαλής.
Πολλοί από εμάς μετράμε δεκαετίες εδώ. Εδώ μεγαλώσαμε εμείς, εδώ μεγαλώνουμε και τα παιδιά μας, εδώ που φτιάξαμε οικογένειες και το βιος μας.
Οι Σύροι είμαστε εργατικός λαός και τίμιος. Περήφανοι ανθρώποι, της δουλειάς.
Μας χτύπησε ο πόλεμος και ρήμαξε μέχρι και τα θεμέλια, καταστρέφει κάθε γενιά που έρχεται, και μοιάζει να μας χτυπά όσο μακριά του και αν φεύγουμε.
Και φτάνουμε εδώ από φουρτουνιασμένες θάλασσες και τα ρολόγια σταματούν.
Αιτήσεις ασύλου εκκρεμείς ακόμη από το 2018.
Δεν μπορείς ούτε να μείνεις, ούτε να φύγεις. Δεν μπορείς να εκδιωχθείς. Αιχμάλωτοι στην ασάφεια.
Δεν μπορείς και να δουλέψεις και να ζήσεις μια ανθρώπινη ζωή.
Ομαλοποιήστε τη νόμιμη εργοδότηση. Πρέπει να μπορούμε να εργαστούμε, να εξασφαλίσουμε διπλώματα, να αμειφθούμε δίκαια, να πληρώνονται οι εισφορές, να μη βρισκόμαστε θύματα καλοθελητών.
10,000 Σύροι χτίστες οικιοδομούν στη χώρα και εργάτες περιζήτητοι. Εργατικός λαός. Και οι δουλειές ζητάνε χέρια. Αφήστε μας να εργαστούμε.
Σφάλλει η πολιτεία στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Δεν υποστηρίζει την ενσωμάτωση.
Με έναν σωστό σχεδιασμό και με συνεπή εφαρμογή μπορούν να γίνουν σημαντικά βήματα για ένα αποδοτικό μέλλον. Οι άξονες είναι αναγνωρισμενοι. Οι παρεμβάσεις πρέπει να αφορούν την απασχόληση, την κατάρτιση, την εκπαίδευση, τη στέγαση, την υγεία.
Να χαραχθούν πολιτικές και δράσεις με στόχο τη συμπερίληψη, την ένταξη. Να ανοιχτούν δίαυλοι επικοινωνίας.
Μάθετε μας τη γλώσσα, βοηθήστε μας να ενσωματωθούμε, να μάθουμε για σας, να διδαχθούμε τέχνες, να ενταχθούμε στο εργατικό δυναμικό όπου υπάρχει ανάγκη.
Μη ζούμε στο περιθώριο, διάφανοι ανθρώποι.
Η στέρηση μιάς αξιοπρεπούς ζωής είναι μητέρα πολλών κακών.
Και η πολιτεία απουσιάζει. Η πολιτεία αδρανεί.
Και τώρα πογκρόμ γιατί η κατάσταση αφέθηκε εκτός ελέγχου. Και θεατές οι προστάτες.
Είναι η πολιτεία που μπορεί και πρέπει να δράσει. Ώστε να γεφυρωθούν οι αποκλεισμοί. Ώστε να εμποδιστούν οι ακρότητες. Τέτοιες συμπεριφορές δεν πρέπει να βρίσκουν χώρο να ξεδιπλώνονται.
Και εμείς τον αγαπάμε αυτόν τον τόπο. Τον νιώθουμε δεύτερη πατρίδα μας. Ευχαριστούμε για την υποδοχή του. Και έχουμε φτιάξει δεσμούς εδώ, με τον γείτονα, τον φίλο, τον σύντροφο.
Και ναι σκάρτα στοιχεία υπάρχουν παντού. Αλλα θα πρέπει να απομονώνουν. Να μην επιτρέψουμε να αμαυρώνουν τη χώρα και το πολίτευμα.
Κανείς δεν θέλει να δει συνέχεια στα γεγονότα.
Αυτή η γη μας χωράει όλους.
Θάπετ Αμπάρα
Πρόεδρος Συριακής Κοινότητας Κύπρου

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση