ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πόσους «έγραψε» η Αστυνομία στη Λεμεσό

Η σχετική ενημέρωση

Πέραν των 380 τροχαίων αδικημάτων εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν, στο οδικό δίκτυο της επαρχίας Λεμεσού, κατά την εβδομαδιαία εκστρατεία της Τροχαίας Λεμεσού για πρόληψη των οδικών συγκρούσεων, που διεξήχθη μεταξύ 17 και 24 Μαΐου 2024.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, τα μέλη της Τροχαίας Λεμεσού, προχώρησαν συνολικά σε 384 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, μερικά από τα οποία αφορούν αδικήματα, που αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 39 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, 22 για υπερβολική ταχύτητα, 20 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και 16 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους.

Οι περισσότερες, στον αριθμό, καταγγελίες, αφορούσαν την οδήγηση χωρίς άδεια οδηγού. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν 94 περιπτώσεις προσώπων, που οδηγούσαν χωρίς να είναι κάτοχοι άδειας οδηγού. Από τις υποθέσεις αυτές, 53 καταχωρίστηκαν άμεσα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού και επιδόθηκαν σχετικές κλήσεις στους κατηγορούμενους.

Κατά την εκστρατεία κατακρατήθηκαν από την Τροχαία, για διάφορα αδικήματα, 18 αυτοκίνητα και εννέα μοτοσικλέτες.

Η εβδομαδιαία εκστρατεία της Τροχαίας Λεμεσού, για πρόληψη των οδικών συγκρούσεων, εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας της Αστυνομίας Κύπρου, για εμπέδωση ορθής οδικής κουλτούρας στον τόπο μας. Οι έλεγχοι της Αστυνομίας, σε όλο το οδικό δίκτυο είναι καθημερινοί και συνεχείς και στόχο έχουν την μείωση των θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X