ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έφευγαν με… αντίδωρο και πρόστιμα! 300ευρα και σε ιερείς

Αρκετά τα πρόστιμα σε εκκλησίες και εκκλησιαζόμενους

24news team

Δεν άντεξαν και παρευρέθηκαν στην λειτουργία της Κυριακής (13/12) αρκετοί πιστοί, παρά την απαγόρευση μέσω Διατάγματος του υπουργού Υγείας.

Η Αστυνομία προχώρησε σε συνολικά 16 καταγγελίες πιστών και 4 σε υπεύθυνους ναών (ιερείς). Εναντίον των 20 προσώπων εκδόθηκε εξώδικο πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι στο νέο διάταγμα το υπουργού Υγείας για τον κορωνοϊό το οποίο τέθηκε σε ισχύ από τις 11 Δεκεμβρίου, απαγορεύεται η παρουσία πιστών κατά τον εκκλησιασμό ή/και άλλων μορφών θρησκευτικής λατρείας.

Νοείται ότι, την ευθύνη για συμμόρφωση έχει το πρόσωπο ή πρόσωπα τα οποία με βάση το εσωτερικό θεσμικό πλαίσιο της θρησκείας και/ή δόγματος είναι υπεύθυνα του συγκεκριμένου χώρου λατρείας.

Σημειώνεται ότι επιτρέπεται η ατομική προσευχή σε εκκλησίες, τεμένη και άλλους θρησκευτικούς χώρους λατρείας, εκτός των ωρών που τελείται εκκλησιασμός ή/και άλλες θρησκευτικές τελετές και νοουμένου ότι εντός του χώρου θρησκευτικής λατρείας δεν παρευρίσκονται πέραν των 10 προσώπων ταυτόχρονα.

Καταγγελίες τριών υποστατικών

Στην καταγγελία και τριών υποστατικών προχώρησε το τελευταίο 24ωρο η Αστυνομία στο πλαίσιο των ελέγχων για εφαρμογή των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, καταγγέλθηκε ένα πρακτορείο στοιχημάτων στην Λεμεσό, ένα κατάστημα αρωμάτων στην Λάρνακα και ένας πλανοδιοπώλης στην Πάφο. 

Στο πρακτορείο στοιχημάτων, εντοπίστηκαν πελάτες να κάθονται ενώ απαγορεύεται και επιβλήθηκε εξώδικο πρόστιμο ύψους 500 ευρώ. Στο μαγαζί στην Λάρνακα, εντοπίστηκε ο υπεύθυνος χωρίς την μάσκα του και επιβλήθηκε σε αυτόν επίσης πρόστιμο ύψους 500 ευρώ.

Όσον αφορά τον πλανοδιοπώλη στην Πάφο, πέραν από παραβιάσεις του περί λοιμοκάθαρσης νόμου, εντοπίστηκε και χωρίς άδεια για πλανοδιοπώληση. Σε αυτόν επιβλήθηκαν πρόστιμα 500 + 85 + 43 ευρώ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X