ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πως θα «χτυπήσει» την Κύπρο η κακοκαιρία (pic,maps)

Έρχεται Αφρικανικό χαμηλό βαρομετρικό

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα χτυπήσει την Κύπρο είναι προ των πυλών. Μετά τις ευεργετικές αλλά και καταστροφικές βροχές που έπληξαν το νησί μας, το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας όπως μας διευκρινίζει ο ερασιτέχνης μετεωρολόγος, Τάσος Ιεροδιακόνου, δεν θα είναι στα ίδια επίπεδα.

Όπως μας αναφέρει, το χαμηλό βαρομετρικό που θα επηρεάσει την περιοχή μας έρχεται από την Αφρική και πιο συγκεκριμένα την Λιβύη.

Σήμερα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις με ενδεχόμενο τοπικών ψιχάλων ενώ από τα μεσάνυχτα προς τα ξημερώματα της Πέμπτης θα σημειωθούν τοπικές ελαφρές βροχές.

Την Πέμπτη θα υπάρξει πέρασμα θερμού μετώπου με ελαφρές, έως μέτριας έντασης βροχές το μεσημέρι, ενώ το βράδυ αναμένονται οι βροχές να καταστούν έως μέτριας έντασης, ενώ τοπικά θα είναι έντονες. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει πτώση από αύριο Πέμπτη και περαιτέρω πτώση θα παρατηρείται την Παρασκευή, λόγω της ψυχρής λίμνης στην ατμόσφαιρα της περιοχής μας.

 

Κατά περιόδους θα παρατηρείται και σκόνη στην ανώτερη ατμόσφαιρα που στην επιφάνεια δεν θα είναι αυξημένη.

Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από αύριο το απόγευμα χαμηλή πίεση αναμένεται στην περιοχή. Στην ατμόσφαιρα αναμένεται να παρατηρείται την Πέμπτη και την Παρασκευή αραιή σκόνη.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 79 εκατοστά.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και ενδέχεται να πέσουν τοπικά ελαφρές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν τοπικά ελαφρές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 14 στα υπόλοιπα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές. Από αργά το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Αργά το απόγευμα, ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν σε κάποιες περιοχές μεμονωμένες βροχές, ενώ στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι. Το βράδυ, αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με πιθανότητα μεμονωμένων βροχών. Χιόνι ή χιονόνερο πιθανό να πέσει στα ψηλότερα ορεινά. Στη θερμοκρασία δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση