ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πορεία ενάντια στη ρατσιστική βία - Ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα (pics)

Τα συνθήματα που φώναξαν

24news team

Νέα πορεία πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, με φόντο τα περιστατικά βίας των τελευταίων ημερών σε Χλώρακα και Λεμεσό. Σύμφωνα με τους διοργανωτές η διαμαρτυρία είχε τον τίτλο «Πορεία ενάντια στα φασιστικά πογκρόμ» και έστειλε μηνύματα ενάντια στη ρατσιστική βία. Η πορεία κύλησε ομαλά και χωρίς παρατράγουδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες σε 6 πρόσωπα πριν την έναρξη της πορείας για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής επιθετικών οργάνων.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα όπως, «Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες», «Με τους μετανάστες είμαστε μαζί», και «Στο δρόμο, στο δρόμο, να σπάσουμε τον τρόμο», καθώς και πανό με συνθήματα όπως «Στον κόσμο των αφεντικών είμαστε ούλλ@ ΞΕΝΟΙ», «Αποφασίστε από φασίστες ετελειώσαμε».

Οι διαδηλωτές πέταξαν και χαρτάκια στους δρόμους σε ελληνικά κα αραβικά με μηνύματα όπως, «Αλληλεγγύη στους μετανάστες/στριες».

Η Αστυνομία μετά τις έντονες επικρίσεις, αλλά και την παραδοχή από πλευράς της για αδυναμία αντιμετώπισης των χθεσινών επεισοδίων, κλήθηκε να διαχειριστεί τη νέα πορεία που διεξάχθηκε στο κέντρο της Λεμεσού. Η πορεία άρχισε στις 19:00 και σημείο συγκέντρωσης ήταν ο Εναέριος έχοντας ως τελικό προορισμό τον Μόλο. Στο σημείο ήταν και το αντιοχλαγογικό όχημα της δύναμης «ΑΙΑΝΤΑΣ».

Να σημειωθεί ότι έντονο προβληματισμό προκαλεί στην κυβέρνηση το γεγονός ότι έχουν προαναγγελθεί και άλλες πορείες στη Λεμεσό. Ο προβληματισμός έγκειται στο γεγονός ότι στις πορείες υπάρχει η πιθανότητα να παρεισφρήσουν άτομα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ένταση αλλά και στο γεγονός ότι μπορεί να συναντηθούν ομάδες από «αντίπαλα στρατόπεδα».


ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση