ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πολύ το χιόνι - Εικόνες από ημιορεινές περιοχές που «ντύθηκαν» στα λευκά (pic)

Στον Αρχάγγελο έπεσε χιονόνερο

Ψηλή πίεση και ψυχρή αέρια μάζα, που υποχωρεί την Τετάρτη (12/2), επηρεάζουν την περιοχή σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, με τις θερμοκρασίες σε ολόκληρο το νησί να είναι πολύ χαμηλές.

Ενδεικτικό ότι η θερμοκρασία, το βράδυ του Σαββάτου (8/2) θα πέσει γύρω στο μηδέν στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 3 υπόλοιπα παράλια και γύρω στους πλην 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, τα ημιορεινά και αργότερα τοπικά σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού ή και των παραλίων, θα σχηματιστεί παγετός.

Η Κύπρος έχει μπει για τα καλά στο «ψυγείο», με τα χιόνια να ντύνουν στα λευκά, όχι μόνο περιοχές του Τροόδους αλλά και περιοχές στα πεδινά.

(Φώτο από Κυπερούντα)

Όπως διαπιστώνεται από εικόνες που δημοσιεύονται στην ομάδα «Καιρόφιλοι Κύπρου» το χιόνι έχει στρώσει για τα καλά, ωστόσο προκαλεί μικροπροβλήματα στο οδικό δίκτυο, κυρίως προς Τρόοδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγιναν αναφορές για χιονόνερο σε Αρχάγγελο και Δάλι. 

(Φώτο από Κυπερούντα)

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ανοικτοί για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι πλέον όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Αστυνομίας που δόθηκε λίγο πριν τις 2.00 το μεσημέρι σήμερα Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου.

(Φώτο από Μαχαιρά)

Ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι και οι ακόλουθοι δρόμοι στα ορεινά:

-Κακοπετριάς - Pinewood – Πεδουλά

-Πεδουλά - Κύκκου

-Πεδουλά - Προδρόμου

-Προδρόμου – Πλατρών

-Προδρόμου – Λεμύθου

-Προδρόμου – Τροόδους

-Καρβουνά – Τροόδους

-Πλατρών - Τροόδους

Προτρέπονται όσοι διακινούνται στα ορεινά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή, ασφαλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να παρέχουν προτεραιότητα σε άλλους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων όπου χρειαστεί.

(Φώτο από Λεμύθου)

Στο οδικό δίκτυο των αστικών περιοχών και στους αυτοκινητοδρόμους, δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα.

Επισημαίνεται ότι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο στα ορεινά είναι μεταβαλλόμενη λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν και προτρέπεται το κοινό να ενημερώνεται για την κατάσταση του οδικού δικτύου μέσω της εφαρμογής - application "Αστυνομία Κύπρου" ή μέσω της ιστοσελίδας της Αστυνομίας www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία "Οδικό Δίκτυο".

(Φώτο από Σπήλια)

Η πρόγνωση του καιρού:

Το απόγευμα του Σαββάτου (8/2) ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά παροδικά αυξημένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν τοπικά ελαφρές βροχές. Τοπικά στα ορεινά ενδέχεται να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση και στα ημιορεινά χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και ορεινά, μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια, αρχικά, μέχρι πολύ κυματώδης. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά σταδιακά, στα δυτικά και τα βόρεια, θα καταστούν ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, αλλά σταδιακά, στα νότια, θα καταστεί μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στο μηδέν στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 3 υπόλοιπα παράλια και γύρω στους πλην 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, τα ημιορεινά και αργότερα τοπικά σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού ή και των παραλίων, θα σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή (9/2) ο καιρός θα είναι ψυχρός, ενώ περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που πιθανό να δώσει τοπικά ελαφρές βροχές ή και το πρωί λίγο χιονόνερο, στα πεδινά, αλλά τοπικά στα ορεινά και τα ημιορεινά παροδικά ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους πλην 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Ο παγετός αναμένεται να διατηρηθεί στα ορεινά, και τοπικά στα ημιορεινά.

Τη Δευτέρα (10/2) ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Ο παγετός θα παραμείνει στα ορεινά. Τη νύκτα, στα ορεινά, τα ημιορεινά και αργότερα σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού και των παραλίων, θα υπάρχει παγετός.

Την Τρίτη (11/2) ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά, ελαφρές κυρίως, βροχές, ως επί το πλείστον από το μεσημέρι και μετά. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται παροδική ελαφρά χιονόπτωση.

Την Τετάρτη (12/2) ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές, ελαφρές κυρίως, βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους παροδική ελαφρά χιονόπτωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι την Τρίτη, παραμένοντας όμως κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τετάρτη θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X