ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κρούσμα σε λύκειο της Λεμεσού: Ποιοι δεν θα παρουσιαστούν την Δευτέρα

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Ανακοίνωση εξέδωσε το λύκειο, στο οποίο βρέθηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε μαθήτρια. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση αναφέρει πως το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά τη Δευτέρα 28/9 ενώ δεν θα παρουσιαστούν οι μαθητές του τμήματος που εντοπίστηκε το κρούσμα.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η Διεύθυνση του σχολείου ενημερώθηκε στις 13:40 από το Υπουργείο Υγείας ότι υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID19 μεταξύ των μαθητών της Β’ λυκείου και παράλληλα δόθηκαν οδηγίες προς το διευθυντή για συγκεκριμένες ενέργειες:

1. Κανένα απογευματινό μάθημα να μην διεξαχθεί στους χώρους του σχολείου.
2. Σε συνεργασία με τη σχολική εφορεία άμεσα ειδικό συνεργείο θα προβεί σε απολύμανση όλων των χώρων του σχολείου.
3. Το σχολείο ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28/9 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΚΤΟΣ των πιο κάτω περιπτώσεων:
• ΔΕΝ παρουσιάζονται στο σχολείο οι μαθητές του τμήματος του κρούσματος. Οι μαθητές αυτοί έχουν πάρει μήνυμα ότι θα παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό για 14 μέρες και θα πάρουν σχετικές οδηγίες από το υπουργείο υγείας.
• Οι μαθητές που μπορεί να είναι πιθανές επαφές του κρούσματος και έχουν πάρει σχετικό μήνυμα, θα παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό μέχρι να λάβουν σχετικές οδηγίες από το υπουργείο υγεία ή το σχολείο ( πολύ πιθανό εντός του Σαββατοκύριακου)
Σημ. ΟΙ μαθητές που πήραν μήνυμα για να παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό μέχρι να πάρουν περισσότερες οδηγίες από το υπουργείο ΔΕΝ θα πρέπει να διακόψουν τον αυτοπεριορισμό για να προβούν σε εργαστηριακό έλεγχο για το COVID19.
Επίσης να ακυρώσουν προγραμματισμένες συναθροίσεις στα σπίτια τους.
Οι καθηγητές που είναι επαφές του κρούσματος παραμένουν σε αυτοπεριορισμό μέχρι που να λάβουν σχετικές οδηγίες από το υπουργείο υγείας ή τη διεύθυνση του σχολείου.( έχουν πάρει σχετικό μήνυμα στο τηλέφωνο τους)
4. Για τους μαθητές που θα παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό για 14 μέρες το σχολείο θα τους στηρίξει με εξ αποστάσεως μαθήματα. Θα τους σταλούν περισσότερες οδηγίες τις επόμενες μέρες.
Η διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τη σχολική εφορεία, το υπουργείο παιδείας και το υπουργείο υγείας λαμβάνει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ώστε το σχολείο να λειτουργήσει τη Δευτέρα 28/9 με ασφάλεια για τους μαθητές και το προσωπικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X