ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποινικές καταδίκες για υποθέσεις παράνομης εργοδότησης

Η άμεση καταχώρηση των υποθέσεων στο Δικαστήριο και η επιβολή ποινών ήταν αποτέλεσμα των άμεσων ενεργειών της Αστυνομίας

Ποινές φυλάκισης και χρηματικά πρόστιμα επέβαλε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, σε οκτώ πρόσωπα, που εντοπίστηκαν να εργάζονται παράνομα σε εργοτάξιο στη Λευκωσία. Το Δικαστήριο διέταξε επίσης όπως ένα πρόσωπο, παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, ενώ ο εργοδότης τους, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, για να παρουσιαστεί ξανά ενώπιον Δικαστηρίου.

Η άμεση καταχώρηση των υποθέσεων στο Δικαστήριο και η επιβολή ποινών ήταν αποτέλεσμα των άμεσων ενεργειών της Αστυνομίας, για γρήγορη και αποτελεσματική εξέταση των υπό διερεύνηση αδικημάτων της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, σε δύο πρόσωπα, ενώ σε άλλα έξι πρόσωπα επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο, ύψους €800. Ταυτόχρονα, διέταξε όπως 25χρονος, παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, για να παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου. Ο εργοδότης τους, αφέθηκε ελεύθερος, για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου, αφού κατέβαλε χρηματική εγγύηση ύψους €1,000 και του επιβλήθηκε όρος όπως παρουσιάζεται δύο φορές την εβδομάδα σε Αστυνομικό Σταθμό.

Τα πιο πάνω πρόσωπα εντοπίστηκαν να εργάζονται σε εργοτάξιο, στη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, που διενήργησαν στις 3 Οκτωβρίου 2023, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης μαζί με λειτουργούς της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων του Υπουργείου Εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση