ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποινή φυλάκισης 40 ετών στον Μαμαλικόπουλο

Η απόφαση του δικαστηρίου

24news team

Ποινή φυλάκισης 40 ετών επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου στον 39χρονο Δημήτρη Μαμαλικόπουλο για τις απόπειρες φόνου του Κώστα Χαραλάμπους, άλλως Μαύρου το 2019 στη Λάρνακα και του επιχειρηματία Κώστα Κρητικού το 2020, στην Αγία Νάπα. Συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλε ποινή 23 ετών για την απόπειρα φόνου του Κώστα Κρητικού στην Αγία Νάπα και 17 έτη για την απόπειρα φόνου του Κώστα Χαραλάμπους στη Λάρνακα. 

Σημειώνεται ότι οι ποινές θα είναι διαδοχικές μεταξύ τους και διαδοχικές με την ισόβια ποινή που εκτίει ήδη ο Μαμαλικόπουλος, για τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα το 2012.

Το Κακουργιοδικείο στην επιμέτρηση της ποινής έλαβε υπόψη, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι δεν υπήρχε εκ μέρους του κατηγορούμενου κανένα στοιχείο μεταμέλειας, ότι έχει προβλήματα υγείας, ότι είναι 39 ετών και ότι έχει ένα ανήλικο παιδί.

Στην προηγούμενη δικάσιμο, ο ισοβίτης, εξερχόμενος από τη δικαστική αίθουσα, την Δευτέρα (25/7)  ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι η απόφαση που έχει βγει είναι καθοδηγούμενη για να πλήξει τη διεύθυνση των φυλακών. «Βγήκε μια γελοία απόφαση για να πλήξει τη διευθύντρια και κάθονται και κατονομάζουν εμένα ως έμπορο ναρκωτικών. Έμποροι ναρκωτικών είναι η ΥΚΑΝ που στήνουν τις υποθέσεις τους.»

Τον «έδωσε» ο Χρυσάνθου

Ο Μαμαλικόπουλος κατονομάστηκε ως ο ηθικός αυτουργός των δύο εγκλημάτων από τον Χαράλαμπο Χρυσάνθου, άλλως Χάμπουργκερ, ο οποίος παραδέχθηκε πως ήταν ο εκτελεστής στις δύο απόπειρες. Ο Χρυσάνθου είχε καταθέσει ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Μαμαλικόπουλου και η κατάθεσή του κρίθηκε από το Κακουργιοδικείο ως «αξιόπιστη» και «ποιοτική», πάνω στην οποία μπορεί να βασιστεί το Δικαστήριο.

Το Κακουργιοδικείο έκρινε επίσης ένοχο τον Μαμαλικόπουλο, ότι εφοδίασε τον Χρυσάνθου (εκτελεστή) με οπλισμό και πυρομαχικά, ούτως ώστε να πραγματοποιήσει τις δύο απόπειρες φόνου, ενώ του παρείχε οδηγίες και πληροφορίες σε σχέση με τα υποψήφια θύματα.

Ο Χρυσάνθου ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 35 χρόνων για τις δύο υποθέσεις, παραδέχθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου ότι πήρε ως αντάλλαγμα ποσότητα ναρκωτικών για δική του χρήση.

Υπενθυμίζεται ότι η απόπειρα φόνου κατά του Κώστα Χαραλάμπους, διαπράχθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 2019 στον ισόγειο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας όπου διέμενε, κοντά στην περιοχή του λιμανιού Λάρνακας, ενώ η απόπειρα εναντίον του Κώστα Κρητικού έγινε στις 16 Φεβρουαρίου του 2020, σε καφεστιατόριο στο κέντρο της Αγίας Νάπας.

Σημειώνεται ότι ο Κρητικός, είχε αναχωρήσει από το καφεστιατόριο λίγα λεπτά πριν τους πυροβολισμούς που έριξε εναντίον του ο Χαράλαμπος Χρυσάνθου, άλλως Χάμπουργκερ, ο οποίος δεν είχε αντιληφθεί την αναχώρηση του υποψήφιου θύματος.

Ωστόσο από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις θαμώνες που βρίσκονταν τη συγκεκριμένη ώρα εντός του καφεστιατορίου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X