ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποινή φυλάκισης στον φορτηγατζή που οδηγούσε με τα πόδια

Φυλάκιση και στέρηση άδειας

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας παρουσιάστηκε την Πέμπτη (13/2) ο άνδρας ηλικίας 43 ετών από τη Λεμεσό, ο οποίος στις 24 Οκτωβρίου 2019 οδηγούσε το φορτηγό του με τα πόδια, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, κοντά στην Κοφίνου, μεταδίδοντας μάλιστα την πράξη του από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, για επιβολή ποινής. 

Στον 43χρονο που παραδέχθηκε τις εναντίον του κατηγορίες που αφορούν αλόγιστη, επικίνδυνη και απερίσκεπτη πράξη και οδήγηση οχήματος χωρίς πιστοποιητικό ασφαλείας, επιβλήθηκε 40 ημέρες άμεσης ποινής φυλάκισης και στέρηση άδειας οδήγησης για 9 μήνες. 

Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη δικάσιμο την Τρίτη (11/2) η δικηγόρος του αγόρευσε για μετριασμό της ποινής του κατηγορουμένου και ζήτησε την επιείκια του δικαστηρίου για τον πελάτη της και, παρουσιάζοντας διάφορα έγγραφα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αυτός είναι διαζευγμένος, σπουδάζει δύο παιδιά, συνδράμει οικονομικά και μεταφέρει συγγενικό του άτομο στο Νοσοκομείο για προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο 43χρονος έχει λευκό ποινικό μητρώο, παραδέχθηκε το λάθος του από την πρώτη στιγμή και εξέφρασε μεταμέλεια.

Ανέφερε επίσης πως σε περίπτωση που του επιβληθεί ποινή φυλάκισης, αυτόματα θα χάσει την επαγγελματική του άδεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μετά την εξέλιξη αυτή η Πρόεδρος του Δικαστηρίου ανέφερε ότι χρειάζεται χρόνο για να μελετήσει τα έγγραφα που κατατέθηκαν ενώπιον της και όρισε την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου ως ημερομηνία για επιβολή ποινής στον 43χρονο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση