ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πλήρωσαν $3.000 για να έρθουν Κύπρο οι 33 μετανάστες

Χειροπέδες σε 29χρονο

ΚΥΠΕ

Διάταγμα κράτησης για περίοδο επτά ημερών εξέδωσε την Παρασκευή το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, που εδρεύει στο Παραλίμνι, εναντίον 29χρονου που φέρεται να ήταν ο πλοηγός βάρκας με 33 μετανάστες που έφθασαν στην Κύπρο και εντοπίστηκαν την Πέμπτη στις 21:30 να περιφέρονται πεζοί στην περιοχή του ακρωτηρίου Κάβο Γκρέκο και Κόννου.

Οι 33 μετανάστες, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά και μία γυναίκα, αφού εντοπίστηκαν από μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου και της Υποδιεύθυνσης επιτήρησης πράσινης γραμμής και αντιμετώπισης μεταναστευτικών ροών μεταφέρθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας για εξακρίβωση των στοιχείων τους και των συνθηκών υπό τις οποίες εντοπίστηκαν να περιφέρονται.

Σε δηλώσεις του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Στηβ Θεοδούλου ανέφερε πως «ανακρινόμενοι ανέφεραν ότι ξεκίνησαν στις 21 Φεβρουαρίου από τα σύνορα Λιβάνου-Συρίας, αφού κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 2500-3000 δολαρίων Αμερικής σε άγνωστο τους πρόσωπο».

Ο κ. Θεοδούλου ανέφερε πως «οι παράτυποι μετανάστες είπαν πως το σκάφος που τους μετέφερε, προσάραξε πλησίον της περιοχής όπου εντοπίστηκαν και ξεκίνησαν πεζοί αναζητώντας βοήθεια».

Πρόσθεσε πως «κατά την ανάκριση προέκυψε μαρτυρία εναντίον 29χρονου από τη Συρία ότι ήταν ο πλοηγός της βάρκας και συνελήφθη για τη διάπραξη αυτόφωρων αδικημάτων».

Οι υπόλοιποι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Κοκκινοτριμιθιά, στο κέντρο πρώτης υποδοχής.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοδούλου «το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες εντοπίστηκε αργότερα την ίδια ημέρα στην ακτή μεταξύ Κάβο Γκρέκο- Αγίας Νάπας και εικάζεται ότι ήταν το σημείο απόβασης τους».

Ο 29χρονος μεταφέρθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε διάταγμα κράτησης του για περίοδο επτά ημερών.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση