ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Ευσταθίου-Μυριάνθους αμφισβητούν Σιζόπουλο και φρενάρουν προϋπολογισμό

Ο Κωστής Ευσταθίου αποφάσισε ότι σε εσωκομματικές εκλογές θα διεκδικήσει την Προεδρία του Κόμματος…

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• Οι εσωκομματικοί καβγάδες των πυγμάχων προκαλούν δυστοκία στην ΕΔΕΚ και τον Πρόεδρο της ΜΑΡΙΝΟ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟ, για να επιτελέσει τον ρόλο που επιδιώκει στο πολιτικό σκηνικό και να παρουσιαστεί ως ο νέος ρυθμιστής της πολιτικής ζωής. Και αν οι ανταλλαγές ντιρέκτ γίνονταν μεταξύ των πυγμάχων-σοσιαλιστών, αυτά είναι σύνηθες φαινόμενο στα εσωκομματικά των κομμάτων. Εξάλλου είναι και μια εκτόνωση από την βαρβαρότητα και την δικτατορία που επιβάλουν οι ηγέτες των κομμάτων. Έλα όμως που στην προκειμένη περίπτωση επηρεάζει και ολόκληρη την λειτουργία του κράτους, αφού αφορά τον προϋπολογισμό και τις συνεπαγόμενες ρυθμίσεις του.

• Με την διαμόρφωση της εξίσωσης για ψήφιση του προϋπολογισμού οι ψήφοι των βουλευτών της ΕΔΕΚ καθίστανται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ, αφού θα γείρουν την πλάστιγγα υπέρ συγκεκριμένης κατεύθυνσης. Έτσι και οι βουλευτές της ΕΔΕΚ ΚΩΣΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ και ΗΛΙΑΣ ΜΥΡΙΑΝΘΟΥΣ, αποτελούν την λύση στην εξίσωση του γρίφου ,αφού η στάση τους θα κρίνει την τύχη του προϋπολογισμού. Κι εδώ αρχίζουν τα ωραία.

• Θέτουν και οι δυο βουλευτές ως ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ την υπερψήφιση σχετικού νομοσχεδίου που κατέθεσαν περί εκποιήσεων, μέσω του οποίου επιχειρείται να προστατευθούν περαιτέρω τους δανειολήπτες. Ωστόσο, φαίνεται ότι δύσκολα μπορεί να ψηφισθεί το νομοθέτημα εξαιτίας του ότι εγείρονται μεταξύ άλλων και συνταγματικά ζητήματα μιας και θεωρείται παρέμβαση σε ιδιωτική συμφωνία .

• Εν πάσει περιπτώσει το θέμα είναι ότι ο Ευσταθίου, σύμφωνα με τον πράσινο πράκτορα της ΞΥΠ, αποφάσισε ότι θα ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και ως εκ τούτου δεν μπορεί να του δώσει το δικαίωμα να κάνει παιχνίδι μόνος του και να εδραιωθεί στο κόμμα και μετά τις βουλευτικές εκλογές . Έτσι, επιδιώκει να περάσει το μήνυμα στην βάση των σοσιαλιστών, ότι ο ρυθμιστικός ρόλος της ΕΔΕΚ περνάει από τα δικά του χέρια και θα τον αξιοποιήσει όπως ο ίδιος νομίζει και επιθυμεί. Όπερ μεθερμηνευόμενο ο Κωστής Ευσταθίου αποφάσισε ότι σε εσωκομματικές εκλογές θα διεκδικήσει την Προεδρία του Κόμματος…

• Ακόμη ο Κωστής Ευσταθίου θεωρεί ότι οι επιλογές στο ψηφοδέλτιο της Λευκωσίας, αλλά και η δράση του κομματικού μηχανισμού και των εξ απορρήτων του Σιζόπουλου, όπως ο Οικονομικός Διευθυντής ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΤΟΥΚΗΣ και ο Γενικός Διευθυντής ΜΟΡΦΑΚΗΣ ΣΟΛΩΜΟΝΙΔΗΣ, κλείνουν προς άλλους υποψηφίους, δεν στηρίζουν Ευσταθίου και επιδιώκουν την μη εκλογή του.

• Αν βάλετε στο πάζλ και τους ανοικτούς διαύλους που διαθέτει ο κ. Ευσταθίου τόσο με τον διαγραφέντα Ευρωβουλευτή ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΠΑΔΑΚΗ και τον τέως Πρόεδρο της ΕΔΕΚ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΟΜΗΡΟΥ, τότε οι ψηφίδες συνθέτουν τον σουρεαλιστικό πίνακα που ονομάζεται εσωκομματικά πυγμάχων.

• Ο δε βουλευτής Πάφου ΗΛΙΑΣ ΜΥΡΙΑΝΘΟΥΣ είναι τοις πάσι γνωστό ότι διαθέτει πέραν από ανοικτούς διαύλους με τα αποστασιοποιηθέντα στελέχη και προσκόλληση στο στρατόπεδο του ομοχώριου του Γιαννάκη Ομήρου, κάτι που ουδέποτε έκρυψε και προφανώς δεν γουστάρει ο Σιζόπουλος.

• Μάλιστα οι Ευσταθίου και Μυριάνθους δεν αποδέχονται ούτε καν την προοπτική ο Πρόεδρος του κόμματος τους να είναι και υπό τις ανάλογες περιστάσεις (προφανώς εννοούμε τα ποσοστά των κομμάτων στις βουλευτικές του Μαΐου και τους συσχετισμούς εντός της Βουλής, αλλά και τυχόν συμφωνία με τον ΔΗΣΥ) δεύτερο τη τάξει στην Πολιτεία , ήτοι Πρόεδρο του Κοινοβουλίου.

• Αυτό είναι το σκηνικό και οι δυο βουλευτές δεν πείθονται, σύμφωνα με τα υφιστάμενα δεδομένα οπόταν όλα κρέμονται από μια κλωστή για την ψήφιση του προϋπολογισμού. Αν δεν απέχουν βουλευτές άλλων κομμάτων λόγω κορωνοιού ή άλλων τυχόν απρόοπτων θεμάτων που θα προκύψουν, ο προϋπολογισμός θα κινδυνεύσει και μαζί του το κράτος, σύμφωνα με την έκθεση του Προέδρου της Βουλής ΑΔΑΜΟΥ ΑΔΑΜΟΥ και πλέον οδηγείται η κατάσταση σε αχαρτογράφητα νερά. Ποιοι βουλευτές-κόμματα θα αναλάβουν το βάρος να μην ψηφιστεί ο προϋπολογισμός και να πείσουν τους πολίτες για τα επιχειρήματα τους είναι κάτι που θα διαφανεί οσονούπω.

• Φυσικά και ο Σιζόπουλος θα χρησιμοποιήσει τα δικά του όπλα. Θα πάρει το θέμα στο Πολιτικό Γραφείο για να παθεί απόφαση για την στάση του κόμματος στον προϋπολογισμό, οπόταν εκεί θα πρέπει να πείσουν τους συναγωνιστές τους Ευσταθίου και Μυριάνθους για την στάση τους. Και αν επιμένουν στην άρνηση ε, τότε δεν αποκλείεται, μέχρι και να οδηγηθούν στα άκρα τα πράγματα με τήρηση των καταστατικών προνοιών για όσους δεν υπακούουν στα συλλογικά όργανα.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Οι επαΐοντες και λοιποί κυβερνήτες-επιδημιολόγοι μέτρησαν τους έμμεσους θανάτους (να μας συγχωρέσει ο Μπαμπινιώτης για την αυθαιρεσία του ορισμού) από τον οριζόντιο και σκληρό εγκλεισμό; Η ψυχική διαταραχή θα οδηγήσει σε ασθένειες που θα τους αυξήσουν κατακόρυφα και δεν θα υπάρχουν ούτε καν ανακοινώσεις του Υπ. Υγείας περί θανάτων λόγω υποκείμενων νοσημάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X