ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πήρε φάρμακο για να αποβάλει - Για αυτό κατηγορείται η εγκυμονούσα

Ο σύζυγος της συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης για συνωμοσία και απόπειρα άμβλωσης

ΚΥΠΕ

Υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και απόπειρα άμβλωσης, διερευνά η Αστυνομία Πάφου εναντίον ζεύγους.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνο του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου, στις 26.1.23 και ώρα 18:20, γυναίκα, συνοδευόμενη από τον σύζυγο της, επισκέφτηκαν το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, επειδή υπέστη αιμορραγία.

Η γυναίκα ανέφερε στον επί καθήκοντι ιατρό, ότι είχε λάβει φάρμακο με σκοπό να αποβάλει με αποτέλεσμα να προκληθεί αιμορραγία. Εισήχθη στον Μαιευτικό Θάλαμο του ΓΝ Πάφου και διαπιστώθηκε ότι κυοφορούσε έμβρυο 10 εβδομάδων και ότι το έμβρυο ήταν νεκρό ένεκα του χαπιού που είχε λάβει με σκοπό να αποβάλει.

Η ίδια υπέγραψε και αποχώρησε από το Νοσοκομείο. Η Αστυνομία μετά από ενημέρωση της οποίας έτυχε, προέβη σε άμεσες ενέργειες και αφού την εντόπισε στην κατοικία της τήν έπεισαν να επιστρέψει στο Νοσοκομείο όπου παρέμεινε νοσηλευόμενη με σκοπό να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση του εμβρύου. Ο σύζυγος της συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης για συνωμοσία και απόπειρα άμβλωσης, ενώ η ίδια παραμένει στο Νοσοκομείο υπό αστυνομική επιτήρηση.

Ο κ. Νικολάου σημείωσε πως η άμβλωση απαγορεύεται αφού σύμφωνα με τη νομοθεσία, μέχρι 12 εβδομάδες δικαιούται μια γυναίκα να υποβληθεί σε άμβλωση χωρίς να έχει ιατρικό πρόβλημα, όμως αυτό δύναται να το πράξει με ιατρική πράξη και όχι από μόνη της. Το γεγονός, είπε ο κ. Νικολάου, ότι η γυναίκα πήρε από μόνη της χάπι για να αποβάλει, την καθιστά ποινικά υπεύθυνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X