ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Άνοιξαν» οι ουρανοί - Χαλάζι και καταιγίδες (βίντεο)

Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση

24news team

Σε ισχύ βρίσκεται η κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για έντονα καιρικά φαινόμενα.

Όπως μπορείτε να δείτε από τα βίντεο, τα οποία αναρτήθηκαν από τους «ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΥΣ ΚΥΠΡΟΥ», καταρρακτώδεις βροχές και χαλάζι επηρεάζουν διάφορες περιοχές του νησιού.

  

  

Το δελτίο καιρού

Κέντρο χαμηλής πίεσης και ασταθείς καιρικές συνθήκες επηρεάζουν παροδικά την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα σκόνη, η οποία από αύριο Τετάρτη αναμένεται να υποχωρήσει.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως μεταβλητοί και στα βόρεια παράλια βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα δυτικά και τα βόρεια λίγο ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται αρχικά μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα δυτικά και τα βόρεια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα παράλια και στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αργά το απόγευμα και το βράδυ αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Την Παρασκευή, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, ωστόσο σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Ορατότητα περιορισμένη

Λόγω βροχόπτωσης η ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας, είναι περιορισμένη.

Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας των οχημάτων τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση