ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Διασπορά του ιού στην Πέγεια μέσω κηδείας»

Πριν από περίπου 10 ημέρες δεν υπήρχε κρούσμα στην κοινότητα, λέει ο δήμαρχος

Σε διαβήματα προχωρεί ο Δήμος Πέγειας για την επανάληψη των rapid tests στην Πέγεια, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πέγειας Μαρίνο Λάμπρου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Λάμπρου ανέφερε ότι πριν δέκα περίπου μέρες είχαν διενεργηθεί γύρω στα 400 τεστ στην Πέγεια χωρίς να εντοπιστεί κάποιο κρούσμα. Ωστόσο τις τελευταίες μέρες προέκυψαν όπως είπε, σε κινητές μονάδες που είχαν λειτουργήσει σε άλλες περιοχές( Κισσόνεργα – Τάλα) 20 θετικά περιστατικά που αφορούν δημότες της Πέγειας.

Όπως εξήγησε η διασπορά του ιού έγινε μετά από κηδεία όπου είχαν μεταβεί κάποιοι δημότες της Πέγειας.

Επιπρόσθετα ο κ. Λάμπρου ανέφερε πως δεν χρειάζεται πανικός, ωστόσο κάλεσε όλους τους δημότες να τηρούν τα μέτρα που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Υγείας,να φορούν μάσκες και να τηρούν αποστάσεις. Επίσης κάλεσε όλους όσοi έχουν εντοπιστεί θετικοί να αυτοπεριορίζονται.

Προστίθεται ότι από τα test που διενεργήθηκαν χτες με τη μέθοδο της ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), στην Τάλα της Επαρχίας Πάφου εντοπίστηκαν 8 θετικά κρούσματα.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, από 212 δείγματα που λήφθηκαν στην Επαρχία Πάφου χτες στο πλαίσιο ελέγχου εργαζομένων που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακίνηση από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, στο πλαίσιο της δειγματοληψίας PCR εντοπίστηκαν 5 κρούσματα.

Στο μεταξύ σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι επιπλέον μονάδες δειγματοληψίας συνεχίζουν ελέγχους με rapid tests σε οίκους ευγηρίας, κέντρα αποκατάστασης και άλλες κλειστές δομές στην Λεμεσό και στην Πάφο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X